En riktigt imponerande lagseger

Ingen Crandall, ingen Deilert inga problem. Inte ens när Löven tappade en tvåmålsledning från ingenstans. 7-2 mot Timrå var ett riktigt statement.

Det är roligt med perspektiv. Efter matchen tänkte jag knappt på domarnas insats. Det faller liksom bort efter en 7-2-match. Men efter matchen fokuserade Timrås tränare Fredric Andersson bara på hur misshandlade de hade blivit av domaren. Att de inte fått något med sig, att Acke Hellström (som fick ett matchstraff) ska ha spearat Jakob Ragnarsson och att de fått ett felaktigt bortdömt mål.

För det första. Om Andersson skulle kolla på målet igen, tar av sig Timråkepsen, så ser han att Walterholm står med vänster skridsko i målgården och hans vad tar i plocken och hans rumpa i armen. Det är ett mål som med nuvarande regelverk ska dömas bort. För det andra så slutade matchen 7-2. Fem måls skillnad mellan lagen. Löven vann skotten med 47-24. Det kanske inte är tillfället att lägga fokus på domarna och på det målet, men det kanske bara är jag.

Om vi ser till matchen så var det i mina ögon Björklövens match hela vägen. Visst Timrå hade 2-2, matchen stod resultatmässigt och vägde, men ser vi till spelet, vem som förde matchen, vilket lag som hade flest lägen i varje period så var det Björklöven. Nu rann det iväg i tredje då Löven visade galen effektivitet och när bredden tog ut sin rätt, men egentligen vann Björklöven varje enskild period om man skulle räkna poäng typ som i boxning.

Första perioden var en utklassning i mina ögon. Jag fattade inte Timrås taktik att ställa upp och styra, bara slå ifrån sig pucken och jag vet inte. Hoppas på något misstag eller så. Det kändes som en omöjlig taktik. Timrå hade innan de fick ett powerplay som en gåva och gjorde 1-2 en enda chans på hela perioden. Det var ett skott utanför som studsade så att det ställde Cannata. Björklöven hade 11 bra chanser om jag räknade rätt, 18 skott på mål och två i mål. Det borde stått 3-0 eller 4-0 i paus.

Nu har Timrå ett bra powerplay och Jonathan Dahlen är grymt bra, men det kändes väldigt onödigt. Sedan går det inte att låta bli att konstatera att Joe Cannata är i en svacka. För några veckor sedan hade han tagit något av 1-2 eller 2-2-målen. Det är andra matchen i rad han är lite skakig. Jag utgår ifrån att Pettersson står mot Mora. Sedan kommer Cannata tillbaka efter det och blir sedan bättre än någonsin. Vi får se.

På tal om mål. Lövens mål i första. Kul att Emil Lundberg fick göra mål. Den linan har verkligen blivit bättre sedan Lundberg ersatte Andreasson. Framförallt har Weigel blommat ut. Han varit riktigt pigg idag. Kul att se. Både defensivt och offensivt åkte han skridskor, slet, var passningsbriljant och börjar se bättre och bättre ut.

Sedan måste man imponeras av David Lindquist. Han inledde säsongen som förstacenter, har petats ned till fjärdelinan, men har där producerat mer än när han var i första. Nu står Linkan på 21 (5+16) poäng på 38 matcher efter två fina assist idag och med det snittet landar han på 29 poäng en mer än sitt tidigare rekord tillsammans med Ottosson och Farley. Skillnaden är bara att nu har Linkan begränsat med speltid och en defensiv roll. Hatten av alltså.

Sedan vilken strut av Kristoffer Söder. Det är som att alla blir till snipers den här säsongen. Rakt upp i första krysset.

I andra perioden tyckte jag att spelet var något sämre, mindre flyt, men jag måste ändå hålla med Fagervall. Björklöven hade ändå kontroll på tillställningen. Det kändes som att det skulle vika över till Löven och när Selin tryckte in 3-2 i PP blev det ännu mer känslan. Sedan kom 3-3-målet, lika oväntat som Timrås mål i första perioden, men det dömdes ju bort.

3-2-målet var i powerplay och det är ändå imponerande av Löven att klara 33 procent powerplay med Crandall och Deilert borta. Selin och Hardy klev in och gjorde det båda bra.

Sedan har vi då den galna tredje perioden. Björklöven har sin bredd, de snurrar på och orkar sätta press med fyra linor och då kommer mål som Selins 4-2 och Hutch 5-2. Löven orkar checka i minut 46 och 47, får lös pucken och kan frispela först Selin och sedan då Hutcnings.

Vesel hade assist på Hutch mål, (en till assist tidigare) och han skickade in 7-2 själv riktigt snyggt och man måste imponeras. Vesel som man ett tag funderade på om han verkligen skulle sluta på många poäng har nu 25 (6+19) på 28 matcher. Nästan en poäng per match och ser vi till senaste 8 matcherna har Vesel 13 (3+12) poäng. Det är ingen dålig poängskörd. Vesel har smugit sig fram till att bli Lövens kanske hetaste spelare.

Tacklingen på Selin. Den är oerhört onödig av Ragnarsson. Det luktar frustration och det var rena turen att det inte tog på knäet. Det hade kunnat kosta en del för Selin. Nu tog den på låret och han är snart tillbaka. Ragnarsson lär bli avstängd. Sjävlklart får Acke inte speara Rangarsson, men det hade blivit väldigt konstigt om en sån tackling inte slutat med ett PP för Löven.

Så att jag nämnt det. August Tornberg är inne i en bra period. Riktigt bra idag igen.

Överlag är det så kul att så många spelare presterar. Det är något som skiljer ut Björklöven mo de andra lagen. Alla kan kliva fram, ingen som försvinner är omöjlig att ersätta. Inte Crandall, inte Deilert, kanske inte ens Joe Cannata som det känns just nu. Det hade jag inte trott för ett tag sedan.

Sedan 5400 på läktarna. Vad är det som händer just nu. Vilket tryck det var idag. Galet. Rekordläge på onsdag mot Mora. Tionde raka segern. Klubbrekord på den här nivån.

15 kommentarer

 1. Janne

  Att Crandall fick tre matcher är ytterst märkligt om man ser till hur spelare i andra lags förseelser bedömts under säsongen. Om inte Ragnarsson får minst 5 matcher så måste nog någon form av utredning göras för att försöka hitta anledningen till hur nämnden behandlar ärenden avseende lövenspelare.

 2. Kid A

  Gustav, tycker att du är lite hård mot Cannata.
  Problemet är att Joe i många matcher varit övermänsklig, men alla målvakter släpper då och då någon puck som ser ”lätt” ut. Trots två lite mänskligare insatser på slutet finns det inte ett enda av de andra allsvenska lagen som skulle velat ha Joe i målet på den nivå han spelade mot Ssk och TIK. Han har bara skämt bort oss den här säsongen,

 3. Greger

  Känns som du är extremt hård mot Cannata. Första går pucken 2 ggr över centrallinjen o andra är ett skott i krysset från slottet av seriens kanske bästa handledsskott.

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Första är han i position på, men släpper, andra styr han själv in i mål. Är du seriens bästa målvakt är kraven höga. Speciellt när Pettersson varit makalöst bra när han stått.

 4. Viktor Örberg

  Märkligt att du tyckte TIK:s tränare Fredric Andersson hakade upp sig på domarbesluten. Han nämnde visserligen det bortdömda målet, men när jag såg C-mores intervju efter matchen hörde jag honom klart och tydligt säga saker som: ”vi förlorar mot ett bättre lag”, ”Björklöven är seriens bästa lag”, ”de rör pucken väldigt snabbt över banan”, m. m. Jag tyckte att han var väldigt ödmjuk inför förlusten.

 5. Emil

  Vesel gjorde två assist och ett mål mot Timrå, inte två poäng. Han har även gjort 15 poäng (3+12) på åtta senaste matcherna, inte 13 poäng. Tänkte bara att rätt ska vara rätt. Bra analys annars!

 6. staffan

  jag tycker pettersson ska få stå betydligt mer än tidigare
  inte lätt att få så få gånger som han gjort tycker han har skött sig
  bra de gånger han stått han har hållit nollan 3 utav 6 matcher
  cannata har gjort det otroligt bra som helhet under säsongen
  men släppt ett par billiga sista 2 nu då seriefinalen är så gott som klar
  borde det finnas möjligheter för pettersson låt dom dela på det
  och stå varannan match så får vi se vem som sköter sig bäst
  och utvärdera och få fram vem som ska stå under finalspelet

 7. Nisse

  Löven spelar bra just nu och dom har den bästa målvakten men hur står det till med ekonomin läste i Aftonbladet om varning till Löven och dom hade bara 300000 kr i början av säsongen sen har dom värvat mest av alla och dom måste ha över 2.5 miljoner innan säsongen är slut annars blir det samma resa som Pantern och nedgradering igen och det är 8 lag som riskerar KK och Löven är ett av dom lagen ,,,,,,,,,Löven och Modo i final kan sluta hur som helst men inget av dom lagen har en chans mot SHL lagen eller vad tror du Gustav kan Umeå Jesus värva mera

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Jag tror att båda lagen Modo och Björklöven går upp. Har sett mycket av bottenlagen i SHL. Är inte imponerad. Oskarshamn har nästan samma lönebudet i SHL som löven o Modo har i allsvenskan. Lövens ekonomi är jag inte rädd för. Tre tunga sponsorer gick in med 5 miljoner för att säkra ekonomin inför säsongen och styrelsen gjordes om på extra möte med extra ekonomisk kompetens in i styrelsen. Publikintäkterna den här säsongen är över allt vad någon kunnat tro, alla värvningar är externt finansierat. Jag är noll procent orolig för ekonomin.

 8. staffan

  ge pettersson en ärlig chans och inte bara enstaka strömatcher
  han har på 6 matcher hållit nollan 3 matcher nu då finalplatsen så gott som är klar
  låt cannata o pettersson stå varannan match och sedan utvärdera
  vem som ska stå under finalmatcherna cannata har varit stabil mest hela tiden
  men varit skakig dom senaste två och släppt några billiga mål

 9. Enskedelövare

  Staffan: Pettersson är tvåa,det är redan klart innan säsongen och det finns ingen anledning att ens fundera på att behöva fundera på vem som är etta.
  Petterson kan vara så bra som han är just för att han är tvåa,förra säsongen skulle han vara etta men pallade inte trycket,han trivs som tvåa,fungerade bra som tvåa i Mora i SHL också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.