Matchdag – Almtuna borta

 

Björklöven går från ett boogie-team till ett annat. På onsdagen väntar Almtuna i Uppsala för Björklöven. En klassiskt svår nöt att knäcka. 

Björklöven har vunnit både mötena i Umeå den här säsongen, 3-2 och 1-0, men förlorade i Uppsala med 0-1. Det är dock inte just det, att Löven förlorat en match mot Almtuna utan det faktum att matcherna varit så jobbiga för Löven. Antingen som i första matchen där Löven dominerade helt, men sen bara slutade spela eller som i de övriga där Löven aldrig riktigt hittat spelet. Altmuna passar bara inte Löven i spelstil.

Ser vi historiskt så har det varit svårt i Gränbyhallen för Löven med bara två trepoängare på senaste 10 mötena för Löven. Men den här säsongen är ju annorlunda, Löven har ett något bättre lag så det är kanske orimligt att kolla på historiken.

Almtuna var tippade att slåss i botten, har varit uppe och petat lite på slutspelsplats, men ligger just nu 12:a och kommer att få slåss med Kristianstad om att undvika kval. Almtuna kommer från en 3-4-förlust borta mot Västervik. Före det 6-2 borta mot AIK, 6-5 e.fl borta mot Karlskoga, 0-5 hemma mot Vita Hästen och 3-2 borta mot Kristianstad. Formen är alltså ganska bra för att vara ett bottenlag.

Almtuna kämpar som vanligt med ekonomin och nu har de tvingats sälja lagets två starkaste defensiva backar på kort tid. Först Nikolai Belov till Modo och sedan Per Svensson till Kloten i Schweiz. Svensson spelar dock mot Björklöven innan han lämnar klubben.

Almtuna brukar spela en väldigt tät, defensiv och spelförstörande hockey mot Löven och jag förväntar mig det igen. Allt handlar om hur bra Björklöven kan bryta igenom, använda sin kvalitet och tempo för att bara köra över Almtuna. Starten blir som vanligt viktig. Kan Löven ta en tidig ledning hjälper det väldigt mycket.

Laget: 

Så här ser laget ut: (Preliminärt)

35 Joe Cannata (30 Mattias Pettersson)

7 Alexander Hellström – 12 Brian Cooper
74 Zach Palmquist – 26 Oliver Larsen
5 Hardy Häman-Aktell – 52 August Tornberg

29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin
90 Alex Hutchings – 15 Tyler Vesel – 91 Justin Crandall
44 Olle Liss – 22 Fredric Weigel – 11 William Eriksson
77 David Lindquist – 18 Axel Ottosson – 96 Pontus Andreasson
19 Kristoffer Söder/79 Emil Lundberg

Samma lag som senast räknar jag med. Alexander Deilert är på is igen, men en bit från att vara tillbaka. Kenttä har aviserat att en back ska in till laget och troligen även att en tredjemålvakt lär lånas in innan 15:e februari då transferfönstret stänger.

Bloggens nycklar:

¤ Tempo – Se till att inte fastna i Almtunas hockey.

¤ Starten – Första målet är rysligt viktigt mot Almtuna.

¤ PP – När du möter ett lag som är skickliga på att neutralisera, då blir PP ännu viktigare.

Sagt från Lövenhåll: 

– Vi ska åka dit och ta tre poäng. Det är bra konkurrens i truppen och alla vill visa upp sig. Det gäller att steppa upp och toppa formen nu inför slutet när det roliga börjar, säger Emil Lundberg till klubbens hemsida.

Noterbart om Almtuna:

¤ Tony Mårtensson är inte oväntat bästa poängplockare för Almtuna med 35 (9+26), William Haag som fick sitt genombrott i Pantern i fjol har 26 (12+14), Tobias Liljendahl 25 (11+14) och Sebastian Fakt 22 (12+10).Det är överlag ett ganska anonymt lag som Almtuna har den här säsongen.

¤ Almtunas powerplay står på 16.38 procent som 11:a i serien och deras boxplay har 83.01 procent som femma.

¤ Almtunas målvakter Daniel Rosengren och Jesper Eliasson har delat på matcherna med 90.43/2.68 (Rosengren) och 90.10/2.68 (Eliasson) i räddningsprocent respektive insläppta mål per match.

¤ Med 8.45 utvisningsminuter per match är Almtuna seriens snällaste lag.

¤ Almtuna har inte vunnit en enda match där de legat under efter första perioden den här säsongen.

¤ Alexander Bjurström vars säsong är över på grund av skada missar matchen. Annars är alla tillgängliga

Sagt från Almtuna-håll:

–  Det är det lag som vi över tre omgångar gjort bäst matcher mot i prestation. Vi har följt planen vi haft, hållit ihop laget bra och gjort det svårt för Löven. Vi vet att vi kan mäta oss med dem och det blir en rolig match, säger tränaren Martin Gudmundsson., säger assisterande tränare Martin Gudmunsson till UNT..

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som jag själv själv sköter eller via Cmore. Matchstart 19.00. Jakob Arvidsson är på plats och ska leverera texter och webb-tv efter matchen.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.