Matchdag – Tingsryd hemma

Efter den röriga segern mot Hästen kommer Lövens favoritlag Tingsryd på besök med det allsvenska rekordet inom räckhåll. En perfekt lördagsmatch.

Björklöven kan med en seger tangera det allsvenska rekordet på nio poäng och det med ytterligare sex matcher kvar att spela. Det är helt galet, men det är så läget är.

Björklöven har mött Tingsryd tre gånger den här säsongen och vunnit samtliga. 4-0 och 3-0 i Tingsryd och 7-0 i senaste mötet, då hemma den 28 december. Björklöven har alltså inte släppt in ett enda mål mot Tingsryd den här säsongen och gjort 14(!). Överlag har Björklöven haft lätt mot TAIF och då speciellt på hemmais. De har vunnit 5 av de 6 senaste och gjort 6, 3, 6, 4 och 7 mål i de segrarna så Löven brukar måla mot TAIF.

Tingsryd som ett tag var på slutspelsplats trots ett ganska orutinerat lag på forwardssidan har halkat ned något. De står och väger på 11:e plats i tabellen. Ska de kliva in i slutspelsstriden eller dras in i en eventuell bottenstrid. Lite oklart, men laget kommer från 5-1-seger mot Västervik, men före det 0-1 mot AIK (!), 2-3 mot Karlskoga, 2-3 mot Timrå, 2-3 e.fl mot Hästen och 5-7 mot Kristianstad. Alltså fem raka förluster och lite fritt fall, ett fall de alltså fick stopp på senast.

Räknar vi det i tid hade inte Tingsryd tagit en trepoängare på åtta veckor innan de vann mot Västervik i onsdags.

Björklöven går in i matchen som favoriter, skyhöga sådana och jag räknar med att de för matchen och kölhalar Tingsryd. Visst finns hotet att Björklöven kommer ut på en skidsko lite som i stunder mot Hästen. Att TAIF får in ett tidigt mål och kan rida på det, men näe, inte mot Tingsryd. Deras sätt att spela gör att jag inte är orolig. Detta kommer Björklöven att vinna klart. Jag ser bara inte en tam insats komma en lördag inför storpublik med rekordet inom räckhåll.

Laget: (Preliminärt)

35 Joe Cannata (30 Mattias Pettersson)

8 Alexander Deilert – 12 Brian Cooper
74 Zach Palmquist – 26 Oliver Larsen
52 August Tornberg – 7 Alexander Hellström
Adam Plant

29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin
90 Alex Hutchings – 15 Tyler Vesel – 91 Justin Crandall
44 Olle Liss – 22 Fredric Weigel – 79 Emil Lundberg
77 David Lindquist – 18 Axel Ottosson – 96 Pontus Andreasson
11 William Eriksson

Samma lag som senast förutom att Adam Plant ska in. Jag gissar att han inleder som sjundeback, men lär ju roteras in sedan och få en partner.

Bloggens nycklar:

¤ Fart – Björklöven måste trycka upp tempot. Då hinner inte TAIF med över tid.

¤ Special teams – Björklöven har överlägsen statistik och ska vinna den kampen mot TAIF:

¤ Publiken – Använd energin från en fullsatt hall till att skölja över motståndarna.

Sagt från Lövenhåll: 

– Vi vill ha bättre prestationer över tid. Stundtals har vi presterat i matcherna på slutet, men vi vill ha alla däcken varma i matcherna och vi söker toppprestationerna över 60 minuterna just nu. Visst det finns en mänsklig faktor i att inte vara på i alla 60 minuter, men vi har en bred trupp och ska klara av att göra det, gå all-in i alla situationer så det är var vi letar just nu, säger Joakim Fagervall till VK/Folkbladet. 

Noterbart om Tingsryd:

¤ Med 25 (12+13) poäng är Robin Carlsson poängbäst i Tingsryd för säsongen. Ludvig Elvenes med 23 (8+15) är tvåa. Oskar Ståhl-Lyrenäs med 12 (8+4) på 19 matcher har bäst poängsnitt och målsnitt i laget. Lyran är det primära hotet i powerplay tillsammans med backen Rasmus Bengtsson som har 19 (5+14) poäng. Överlag är TIAF sjukt trubbiga.

¤ Filip Svenningsson som gjorde 27 (15+12) poäng på 43 matcher för Oskarshamn i allsvenskan förra säsongen har lånats in och målade direkt för Tingsryd mot Västervik.

¤ Arvid Söderblom har varit etta i målet med 92.36 i räddningsprocent och 2.37 insläppta mål per match vilket måste ses som riktigt starkt sett till var laget ligger i serien.

¤ Med 13.64 procent i powerplay är TAIF näst sämst i serien. I boxplay har de 74.32 procent vilket också är näst sämst så det är ingen rolig historia med special teams för Tingsryd.

¤ Tingsryd är det lag som har allra minst puckinnehav och som spenderar minst tid i anfallszon av alla lag i allsvenskan.

¤ Med 163 tvåminutersutvisningar är Tingsryd det lag i serien som drar på sig minst antal tvåor.

¤ Tingsryd saknar Anton Johansson, Elias Gunnarsson och Oliver Nilsson till matchen.

Sagt från Tingsryd:

– Vi har haft tufft mot dem tidigare men det känns att vi har något bra på gång nu dem avslutande matcherna i serien. Så jag tror vi kan göra något bra imorgon, det är min känsla, säger Arvid Söderblom till klubbens hemsida.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som Emanuel Otterhall sköter eller via Cmore. Matchstart 18.00. Gunnar Johnsson och Emanuel är på plats och levererar texter samt webb-tv-klipp efter matchen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.