Finaldag 2 – Modo borta

Efter besvikelsen i A3 Arena väntar den konstigaste matchen någonsin. Final två i Ö-vik inför tomma läktare.

Ja, den här finalserien ska ju fortsätta. Vi får alla följa den på tv, men den ska fortsätta och det är fortfarande en plats i ett SHL-kval som står på spel.

Den stora snackisen just nu är ju de förlorade biljettintäkterna för Löven när de ska spela för tomma läktare. Det verkar nu på torsdagen som att många kommit över det faktum att det är så. Otroligt fint att se så många som på sociala medier skriver att de vill betala ändå för att det inte ska drabba Löven lika hårt. Vi får se hur detta utvecklar sig under dagen.

Modo mår nog ganska bra just nu. Jag såg mittmedias intervju med Björn Hellkvist och han verkar extremt självsäker på att Modo vet hur de ska såra Björklöven och att de egentligen var bättre på det mesta på tisdagen. Man kan tydligen se olika på saker och ting.

Jag tycker att Björklöven var bättre i stora delar av match ett, men Joe Cannata släppte lite för enkla mål och laget var för ineffektiva framåt. Om samma match med samma antal totala målchanser spelas om igen så ska Björklöven vinna.

Det här är fortfarande en väldigt öppen serie. Varje match känns extremt oviss även utan publik och det här kan fortfarande sluta exakt hur som helst förutom 3-0 till Björklöven i matcher. Det vi i grunden kan förvänta oss är att vi får se samma match som vi såg senast, som vi sett i nästan alla möten med Modo. Ett Löven som för matchen, ett Modo som är spetsigare och som aldrig är borta från segern.

Nytt sedan final 1:

¤ Justin Crandall är tillbaka för Björklöven från sin avstängning. Vi kan förvänta oss att han tar plats i förstakedjan istället för Axel Ottosson som i sin tur petar Pontus Andreasson från centerpositionen i den fjärde linan. Frågan är om Andreasson petas helt eller om han tar William Erikssons plats. Oklart. Jag tippar på att Andreasson som varit rätt kall på slutet petas.

¤ Kim Rosdahl är anmäld för Modo till disciplinnämnden och det är oklart hur länge han blir avstängd för sin stampning på Cooper. Klart är allafall att han inte spelar i final två. Linus Pettersson klev in efter att Rosdahl klev av i första mötet. Han lära göra det igen. Annars kan vi vänta oss samma lag som senast från både Modo och Björklövens sida.

¤ Ja läktarna kommer att vara tomma i Fjällräven. Återstår att se hur det påverkar lagen, men spontant borde det gynna bortalaget då du inte får samma tryck från hemmapubliken, inte samma press på domarna som du får med fullsatt hall och majoriteten hemmasupportrar.

Frågetecken inför final 2:

¤ Målvaktskampen – Själv tycker jag inte att Bartosak var så fenomenal i första matchen, men han tog ändå 55 skott, han stod för klubbräddningen med öppen kasse och han vann den statistiska kampen överlägset. Joe Cannata släppte två till synes enkla mål. Han tog ett par frilägen och gjorde någon idioträddning, men det är dags att Cannata vinner målvaktskampen mot Modo.

¤ Effektiviteten i fem mot fem – Björklöven var extremt ineffektiva i första mötet. Ska de vinna måste de sätta en större kvot av deras heta lägen. Så är det bara. Skulle det se ut på samma sätt i match två att Löven bränner och bränner lägen. Då kan det här sluta 0-3 i matcher.

¤ Powerplay – Björklövens powerplay var lysande i första matchen. Kan de fortsätta på samma spelmässigt sätt i den här serien? Då är det verkligen något som talar för Björklöven för de lär inte förlora alla matcher i fem mot fem mot Modo.

Sagt inför final 2:

– I spelet fem mot fem skapade vi fler kvalitativa målchanser än Björklöven. Vi tog lite för många utvisningar som inte håller över tid, men annars känns det väldigt bra. Vi vet hur vi ska såra Björklöven och det kommer vi att göra, säger Björn Hellkvist till mittmedia.

– Vi spelade bra stora delar av matchen och skapade många chanser. Om vi spelar som då kommer det att gå bra resten av serien, säger Justin Crandall.

¤ ¤ ¤

Det är fortfarande oklart exakt hur vi kommer att kunna bevaka matchen, men jag själv, Johan Löf, Emma Klöfver och Emanuel Otterhall är tänkt team från VK/Folkbladet som skulle vara på plats i Ö-vik.

9 kommentarer

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Jag har aldrig ansett att han var på topp, men jag tyckte heller inte att Bartosak var så bra.

   • Hans Sjölander

    Ok. Du har aldrig ansett att Cannata var på topp. Varför skrev du då i krönikan efter första matchen mer om Bartosak, som ju faktiskt vann målvaktskampen? Det hade väl varit mer relevant att skriva om Cannata, vars bristande målvaktsspel var en stor orsak till att Björklöven förlorade matchen!

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

     För att jag fortfarande inte tycker att någon av dem gjorde någon jättebramatch.

     • Hans Sjölander

      Ok. Om tycker att ingen av målvakterna gjorde någon jättebra match var det väl mer logiskt att skriva om båda två och inte ensidigt fokusera på Bartosak? .

     • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Om du läste min krönika skrev jag där att det blev 0-0 mellan målvakterna i min värld. Alltså att ingen av dem gjorde någon kanonmatch. Det är vad jag tycker fortfarande. I bloggen efter matchen fokuserade jag i ett stycke på Bartosak, men jag skrev ju på två ställen att Cannata släppte enkla mål. Förutom att du tycker att Bartosak var bra och Cannata dålig och jag inte tycker att det stämmer så vet jag inte var du vill komma riktigt.

 1. Gka

  Målvaktspriset som cannata fick satte ner honom lite. Ikväll kan han koncentrera sig helt på bataljen mot ö-viksgänget.Forza Löven!

 2. Daniel

  Jag tror att Joe vill visa hur bra han är jag är säker på att Joe tar revansch för jag är övertygad att han själv är missnöjd med föra matchen. Jag tror att Joe håller nollan och löven vinner med 3-0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.