Hockeysverige slåss för sin rätt

Säsongen 2019-2020 är slut, men ändå inte riktigt. Innan Modo, Lövens, Väsbys och Hockeyallsvenskans protest är avhandlad är den inte slut för mig.

Som bekant så har alla inte riktigt köpt hockeyförbundets beslut att bara stänga ned och stryka ett streck över säsongen 2019-20.

Först ut var Väsby som lämnade in en överklagan till riksidrottsnämnden ganska direkt efter beslutet.

Sedan var det Modo som protesterade på söndagskvällen.

Sedan kom Björklövens livesändning igår där Björklöven förde fram att de även kommer att agera.

Igår gick även hela ägarförändringen för hockeyallsvenskan ut och protesterade mot beslutet.

Lägg till utöver det att f.d. landslagsspelare Johan Peterson, tränare för handbollslaget Kärra HF (slutade tvåa i allsvenskan) startat en namninsamling som en protest mot alla idrotter i Sverige som tar samma beslut som ishockeyn att dra ett streck över säsongen 19-20.

Det rör på sig Idrottsverige och i Hockeysverige. Det som gör mig mest upprörd i den här situation är att ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson är ”Förvånad över kritiken”. Då har man verkligen huvudet nedstoppat i SHL-grytan. Trodde du inte att det skulle bli reaktioner eller? Trodde du att du skulle komma undan genom att skylla på ett virus och ta ett snabbt beslut utan att gå in på hur vidare konsekvenser ska lösas? Trodde du att alla skulle sitta stilla i båten medan lag inte får spela om sina drömmar och lagen som spelat sämst räddas? Trodde du att alla skulle vara tysta när deras föreningars ekonomi slås isär och många lag riskerar degradering på grund av ekonomin? vad trodde du egentligen?

Näe, frågar du mig så efter skandalen med damkronorna, serieomläggningen m.m. så är det dags för Larsson att avgå snart.

Normalt brukar bloggen ge betyg, utvärdera och spekulera kring framtiden direkt efter att säsongen är slut. Inte den här gången.

Så för mig fortsätter den här säsongen tills dess att den här soppan är över, men visst det kommer betyg, utvärderingar och blick mot nya truppen, men för nu, näe nu kan jag bara inte mentalt ställa mig in på det.

Slåss hockeysverige slåss för det som är rätt.

34 kommentarer

 1. Bengt

  Hockeyförbundet har tagit sig rätten att ge bort två platser i SHL till Leksand och Oskarshamn. Eller så så har dom gjort som vanligt, vad dom har blivit tillsagda.

 2. Optimisten

  Klockrent Gustav, de feta katterna kring SHL soppskålen ska inte ostört kunna glufsa i sig hela soppan utan att ifrågasättas. Leksand o Oskarshamn ska inte komma undan utan någon form av ”kvalspel”.

 3. POS

  Luktar ”vänskapskorruption”. Man känner det som att det gäller för Larsson att hålla sig väl med de stora klubbarna i SHL, särskilt om man har en dold agenda med en strävan mot en stängd liga. Att så snabbt fatta ett beslut innan så många frågor är beredda i demokratisk ordning verkar otroligt huvudlöst och brist på vilja att titta på konsekvenser av alternativa lösningar. Om man ställt in allt tills vidare så hade ,man ju också skaffat sig tid för mer grundade beslut. Nu är det mycket tig och håll käften över hela hanteringen. En otrolig arrogans mot de som drabbas hårdas i närtid men också inför nästa säsong. Jag har inte hört någon annan i styrelsen för ishockeyförbundet som uttalat sig och beskrivit hur man berett frågan. Har det varit ett förslag som besvarats med ja eller nej eller hur ser förslagen eller förslaget ut som man tagit ställning till?

 4. POS

  Vad tror ni om en namninsamling som adm via Björköven, där vi samtidigt som vi lämnar vårt namn till en gemensam protestlista också frivilligt lämnar 50:- till stöd får Löven ?

 5. Carlsson den yngste

  Mkt bra sammanfattat, hade varit kul att få veta vem som representerade HA på dessa sammanträden. Om det var Håkan Svensson som även sitter i AIKs styrelse.

  Allt känns för JÄV ligt just nu

 6. Kid A

  Minns ni Sundsvalls Hockeys brev till hockeyförbundet som fick oss degraderade till division 1?
  Går det att hitta personen som skrev det? han/hon kanske kan hjälpa oss nu. Jag kan köpa om de bestämmer att inte flytta upp något lag men då måste det gälla även Leksand och Oskarshamn. De har faktiskt spelat sig ur SHL den senaste säsongen. Precis som AIK och Kristianstad!
  Så tyvärr ska inte Löven gå upp men då ska inte Leksand och OSakrshamn det heller. 12 lag i SHL nästa år och två lag upp från Allsvenskan..

 7. Rob_Zombie

  Är Herr Larsson Leksing? Detta beslut är det fegaste o löjligaste jag någonsin varit med om. Så tragiskt så det är helt sjukt. Ska alla poängligor o rekord o allt strykas eller bara serie upp/nedflyttningar? Luktar stasi lång väg

  • Micke

   Nej, han är AIK:are. Sak samma, han talar i egen sak såklart. AIK slipper kvala sig kvar i HA tack vare det här beslutet.

 8. Bror

  Är så jäkla tragiskt alltihop, rätt säker på om att skulle de handlat om leksand så hade det blivit annat ljud.
  Borde kunnat väntat på en mer genomtänkt lösning ,man valde nog en lösning som gynnar egna intressen i första hand. Pajaser i värsta sort

 9. Hans Sjölander

  Nu har Modo överklagat hockeyförbundets beslut till Riksidrottsnämnden. Man menar att beslutet är taget utan stöd av något regelverk. Då kan i och för sig förbundet hävda att i kristider måste man ta beslut utan stöd i något regelverk. Då frågar jag mig varför man då i så fall inte – utan stöd av något regelverk – kunde ha utökat SHL med två lag nästa säsong! Svaret är givet: Man vill inte ha ytterligare lag som ska dela på tv-pengarna!! Hyckleri och korruption råder i toppen av svensk ishockey! Bojkotta SHL-tittande nästa säsong!!!

 10. KungsholmsLövet

  Håller med till 100%. Alla stora fotbollsligor har vett att tänka igenom och avvakta, så det här snabba beslutet som Hockeyförbundet gjort är helt hål i huvudet.

 11. Lennart+Holmlund

  Det djävliga är att nu får både Oskarshamn och Leksand. Jag tror det är minst 40 miljoner man får år två i SHL mot en mindre summa 1;a året i SHL och bara några korvören för lag i allsvenska. En summa som hjälper att stänga SHL. Hockeyförbundets styrelse består av folk som i andra sammanhang anses jäviga. Dags att bilda en ny egen liga som även kan ta med finska lag. Då slipper man även vara kopplade mot C More om sändningsrättigheter och vara fri att sälja TV rättigheter. Det är meningslöst och värdelöst att var knuten till Svenska ishockey förbundet då de har dödat allsvenskan och få har förtroende för

  • Stefan

   Nu kommer ju inte SHL att stängas, nästa säsong garanteras ett lag ur Allsvenskan att avancera och ett lag ur SHL kommer att degraderas…

   • Lennart+Holmlund

    Men kan de avbryta utan att det fanns stöd för det i någon regel så kan de ändra. Läs min blogg där jag föreslagit en ny pirat liga

 12. Pessimisten

  Det tråkigaste av allt är svanhoppen av kanonspelare som vi kommer att se som blir svåra att ersätta. Cannata Crandall Cooper Liss man blir förbannad för mindre.

 13. Ronny Edvardsson

  Sitter och läser våran morgontidning, och där står det att Damhandbollen/SHE, skall göra: Hitta en lösning som är bra för alla till nästa säsong. VAD blir bra för Svensk ishockey, nästa säsong?? Ishockeyförbundet, måste hitta en rättvis avslutning på denna säsong som är nu och även en bra start nästa säsong…

 14. Ronny Edvardsson

  Hur blir laget nästa år: Alla spelare vill spela så högt upp i seriesystemet, det förstår jag, men skulle detta laget dom har denna säsong, även spela nästa säsong i Björklöven, men med lägre Lön?? Så om dom spelar upp Löven till SHL, säsongen där efter, få en fin belöning/bonus i pengar, eller något annat??

  • Ronny Edvardsson

   Revansch…Jag kan tänka mig att minska min Lön, om företaget jag jobbar på idag, bygger nytt på orten fabriken är idag. Skall bygga nytt på annan ort om Fyra år, trevligt men sant.

 15. Erik

  Jag har skrivit ett Mail till Hockeyförbundet(läs
  Svenska SHL förbundet.

  Kopierar in det här;
  Hej!

  Önskar att detta mail fördelas till samtliga personer i styrelsen.
  Tack på förhand!

  Är ni medvetna om att Leksand och Malmö rent juridiskt inte tillhör SHL nästa år!

  De tillhör Allsvenskan och Allsvenskans kvalserie och inget annat! De har inte mera rätt att spela i SHL nästa år än något annat lag i kvalserien!

  Fullständigt absurt att de ska få stanna kvar i SHL, och få tillgång till 6 miljoner plus c:a 46 miljoner m.m. i C-More pengar

  Hockeyförbundet(läs: SHL förbundet) saknar som vanligt fullständigt bollkänsla/puckkänsla när ni fattar snabba och skadliga beslut för Hockeysverige. Detta utan att förankra besluten i samråd med hela Hockeysverige.

  Ni för som vanligt SHL klubbarnas intresse, och struntar nonchalant i vad det innebär för övriga Hockeysverige.

  Gör om och gör rätt och flytta detta speciella år upp två lag genom hela seriesystemet, och utöka därmed SHL med två lag.

  I andra hand bör Leksands och Oskarshamns 6 plus 47 miljoner fördelas på ett rättvist mellan alla Allsvenska kvalserielag inklusive Leksand och Oskarshamn.

  Önskar lika snabbt svar som ni behandlar frågor i övrigt!

  Med vänliga hockeyhälsningar
  Erik

 16. kalle

  Hockeyförbundet beslutade att ställa in resten av säsongen enligt pressmeddelandet. Min fråga är vilken paragraf man stödjer beslutet på?

 17. Erik

  Rättelse till mitt föregående inlägg.
  De lag som juridiskt inte tillhör SHL är
  naturligtvis Oskarshamn och Leksand.
  Jag skrev felaktigt Malmö i hastigheten.

 18. Håkan

  På förbundets hemsida står det bara:

  I dag, söndag, har en enig förbundsstyrelse i Svenska Ishockeyförbundet beslutat att avsluta allt spel i SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan, inklusive SM-slutspel och samtliga kvalspel. Beslutet har tagits efter dialog med samtliga ligaorganisationer.

  Om Jonas Bergqvist och Andrs Källström deltog i beslutet är det i alla fall solklart jäv, åt varsitt håll så att säga.

 19. Magnus

  Marklunds har fan inget vett i huvudet om dom tar från oss. Trodde dom ville ha upp Löven så att det blir häftiga derbyn igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.