Träningsrapport – Första träningen 17/8

Björklöven tränade på måndagen i A3 Arena för första gången för säsongen obligatoriskt. Den som stack ut – Gustav Possler.

Bloggen är tillbaka och kommer i år att ha en kollega i form av David Pettersson och tillsammans ska vi ha en mycket större aktivitet på Björklövens träningar än tidigare. Mer av vad som kommer får ni se framöver. Bloggen var på plats på Lövens första träning och en rapport låter så här:

Björklöven tränade mellan 11.12 och 11.47 med lite fri istid efter på tisdagen i T3 Centers A-hall. Det var 22 utespelare och två målvakter på plats.

Laguppställning:

Målvakter:

Isak Mantler, Kevin Poulin

Gröna:

Daniel Norbe, Erik Ullman, Gustav Possler, Axel Ottosson, Olle Liss

Alexander Hellström, Alexander Popvic, Kristoffer Söder, Justin Crandal, William Eriksson

Calle Holmner-Högersten (J20)

Gula:

Daniel Rahimi, Karl Johansson, Sebastian Selin, Fredric Andersson, Alexander Wiklund

Alexander Deilert, Adam Plant, David Eriksson, Pontus Andreasson, Carl Grundström

Elliot Ekefjärd (J20)

OBS: Backpar och formationer är bara gissningar. Inga tydliga övningar kördes som kunde säga vem som ska spela med vem, men det går ju att spekulera utifrån färgerna.

Saknades: Zach Palmquist, Alex Hutchings, Tyler Vesel – Alla tre har inte anlänt till Umeå än.

Träningen

¤ Inledde med ca 5 minuter snack där Wallson poenterade att sätta hårda pass, göra saker rejält direkt från start. Alla tre tränarna var med.

¤ Dribblingar runt en spelare i mittzonen.

¤ Pass, mottag,pass, mottags-övning

¤ Pass, mottag, bryta in i mitten för avslut

¤ 3 mot 3-spel

¤ Straffar med målen på kortsidan bäst av tre.

¤ Kort träning, bara 30 minuter av övningar, men 10 spelare var kvar och körde extra efter träningen på isen.

Noterat:

¤ Gustav Posller har ett härligt rörelsemönster och riktigt vasst skott. Var den som stack ut mest på träningen. Hade en fin kasse upp i krysset på övningen med avslut från mitten. Såg avig ut i tre mot tre-spelet. Ska bli kul att se i vinter. Ser vi till färgerna på tröjorna är det inte omöjligt att han går med Otto och Liss. Vi får se snart.

¤ Rahimi och Deilert satte sina straffar så att gula vann. Deilert kan vara en av Lövens ordinarie straffskyttar i vinter. Inte alls omöjligt.

¤ Erik Ullman såg pigg ut i skidskoåkningen, detsamma gäller Adam Plant. Andreasson ser ut att lagt på sig lite fler kilon.

¤ Freddan och Rahimi är enligt rapport två av de som varit och kört i stort sett varenda ispass sedan de fått möjligheten till det.

¤ Oerhört svårt att uttala sig om Kevin Poulin efter den här typen av träning, men ser tät och samlad ut i sin stil allafall.

¤ Jag hade inte bokat någon intervju (de ska göras dagen innan, covid ni vet) så det kommer på vk.se/folkbladet.nu från kollega Nathalie Hutldin.

¤ Nästa gång bloggen är på plats på träning är på onsdag 11.00. I morgon tränar Löven 10.30.

12 kommentarer

 1. Fredrik

  Fasen vad kul! Gustav tillbaka! Har sett fram emot dina analyser som är på betydligt högre nivåer än andra bloggare här…

 2. Jolle

  Helt sjukt att det snart drar igång. Men man blir lite orolig när det skrivs så mycket bra om löven. Det är vi inte vana vid

 3. Dan the man/nr 13

  Kul att bloggen är tillbaka varit mycket saknad. 👌

  Vet du när Hutch och Vessel anländer till Umeå?

 4. Alexander

  Vad fantastiskt fint med nya färska blogginlägg! Precis som Fredrik säger så tycker även jag att texterna på bloggen håller väldigt hög kvalitet. Hockeysuget och verklighetsflyktsbehovet är ju maximalt efter de senaste månaderna och kul att ni är två dessutom. Gillar vad jag har läst av David tidigare på vk.se och det känns rimligt att du med alla dina andra järn i elden får backning med bloggandet.

  Forza!!

 5. Lennart

  Jag gillar att det blir mer rapporter på bloggen. Men tycker samtidigt att det får inte bli så att det blir mindre på sportsidan. Jag tycker att VK redaktionen är alldeles för dålig på att visa var bloggen ligger. Det borde finnas på en reklam på första sidan. Man borde även i papperstidningen tala om vart man kan läsa VK,s alla bloggare

 6. Ronny Edvardsson

  Hej! Ouppklarade affärer mot SHL, för Björklöven. Hoppas på publik, annars blir det tufft. Köpa Lossas Biljetter fungerar inte hur länge som helst. Trevligt att Ni är tillbaka för att skriva om Löven, och allt runt omkring svensk ishockey. Jag har längtat….ha en bra dag/kväll, alla Lövensupportrar…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.