Träningsrapport 19/8 – Börjat med grunderna

Björklöven tränade på onsdagen i A3 Arena och har så sakta börjat gå in på grunderna i spelet.

Bloggen hade lite otur idag. Jag ramlade in i hallen runt elva då Lövens tränings enligt bokningarna skulle starta 11.00, men Löven hade ändrat schemat och körde 11.00 på tisdagen och 10.30 på torsdagen så det jag fick se slutet av träningen.

Men jag kunde tack vare lite rapporter från hallen få med mig lite matnyttigt ändå. Både vad jag såg och vad jag fick rapporterat från de som sett träningen. Bland annat hur Löven har ställt upp nu när vi fått börja se lite övningar med fem spelare så att det faktiskt går att utläsa.

Laguppställning:

Målvakter:

Isak Mantler, Kevin Poulin

Backpar:

Ludvig Lindström (J20) – Alexander Deilert

Erik Ullman – Daniel Norbe

Adam Plant – Daniel Rahimi

Alexander Hellström – Alexander Popvic

Saknades: Zach Palmquist (inte kommit än), Kalle Johansson (oklart), men Kalle spelade med Deilert på tisdagen.

Kedjor:

David Eriksson, Kristoffer Söder, William Eriksson

Sebastian Selin, Fredric Andersson, Alexander Wiklund

Pontus Andreasson, Justin Crandal, Calle Grundström

Olle Liss, Axel Ottosson, Elliot Ekefjärd (J20)

Extra: Calle Holmner-Hägerstam (J20)

Saknades: Alex Hutchings och Tyler Vesel (inte kommit än). Gustav Possler gjorde sig tydligen illa på träningen i måndags på något sätt och har stått över både tisdagens och dagens träning. Oklart vad som hänt.

Träningen

¤ Då jag inte såg träningen mer än några minuter är det svårt att redogöra klart, men de senaste två dagarna har Löven förutom att fortsätta att köra individuella övningar börjat med fem mot noll-övningar både med uppspel (genom mitten som i fjol) och med backcheck och överbelastning. Så grunderna alltså. Det är ju en del nya spelare i laget.

¤ Det spelades 3 mot 3 även den här träningen, men nu med målen på blålinjen, så med en kort bred plan istället för en smal plan som på måndagens träning.

Noterat:

¤ Alexander Deilert har kört på riktigt bra på träningarna, hårdare än vad han gjorde på försäsongen i fjol (vad jag kan se allafall och enligt rapporter). Jag utgår ifrån att han är revanschsugen på säsongen ifjol som var både glimtvis ruggigt bra och tuff för honom. Överlag är det många av backarna som ser bra ut på träning så här långt.

¤ Calle Grunström stack tydligen ut ruskigt mycket i går och även idag. Inte bara med sin vita Gretskyliknande hjälm utan han har en kvalitet på allt han gör som verkligen är en nivå upp. Det vore rysligt kul att få se honom i Löven (vore även coolt med Wallmark) ifall han skulle få ett nytt NHL-kontrakt och klubben skulle kunna tänka sig att låna honom till Löven till säsongen startar.

¤ Pontus Andreasson måste jag säga verkligen kör stenhårt på träningarna. Det är fullt sprut i åkningarna. Han kommer ju att få slita för att få en producerande roll i laget även om det är en mycket spännande spelare.

¤ Jag har sett några säsongsstarter och det är bra kvalitet på passningarna direkt. Det är på bladet. Det kan vara så enkelt att Löven har så mycket bättre lag än vad jag är van att se.

¤ Så här långt har Wallson haft en ganska mjuk stil. Inte som Tommy Jonsson som hade rent mesiga träningar, men det är inte någon piska heller som Waltin hade under säsongsstarten. Det är dock kanske inte något som behövs med ett så pass skickligt lag.

3 kommentarer

 1. Keepern

  Hur ser dom nya målvakterna ut ? Jag och säkert många med mig är nyfikna på det.

  Kul med Deilert Andreasson utmärker sig mindre kul att läsa om Possler, hoppas bara det inte är något allvarligt han har haft nog av skade helvetet.

  Sedan vill jag vara lite petig, junioren som är med heter Carl Holmner Härgestam inte Holmner Högersten 😉

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Tack för rättningen med Hägerstam. Har inte koll på honom. Mantler har jag inte hunnit studera något mer, men Poulin ser tät ut och rör sig väldigt samlat, men det är svårt att säga så mycket om en målvakt från träning. Jag har för dåligt målvaktsöga för det. Vi får se i träningsmatcherna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.