Träningsrapport 24/8 – Hög fart på träningen

Tredje träningsrapporten för säsongen och den här gången är det värt att notera att Wille Eriksson bjöd på en foppafint och att en viktig duo saknas.

David som skriver nu, så får väl passa på att säga hej. Har rapporterat mycket om Björklöven de senaste åren för VK/Folkbladet men är helt ny i bloggandet. Så behöver väl också en liten försäsong här innan jag kommit i gång på riktigt. Men det ska bli skoj att få skriva här i vinter. Vi får se om det blir en närmare presentation framöver men här kommer i alla fall en rapport från måndagens träning.

Laguppställning

Var liknande kedjor som i onsdags, men var inte så många övningar som de körde just de formationerna och blandades lite ibland. Junioren Ludvig Lindström var med på träningen på backplats.

Saknades: Tyler Vesel, Alex Hutchings och Zach Palmquist har ju inte kommit än. Annars deltog varken Gustav Possler eller Karl Johansson i denna träning heller. Johansson satt i båset och kollade på träningen.

¤ Både Possler och Johansson kom in på isen efter den gemensamma träningen och körde lite på egen hand.

Träningen

¤ Började med lite uppvärmning där spelarna åkte omkring på egen hand och sköt, likt före match.

¤ Fyra mot fyra-spel med två mål, båda uppställda på samma rödlinje. Båda lagen hade alltid en spelare vid blå som stannade där.

¤ Uppspelsövning från överbelastning. En övning där en femma i taget åkte från ena långsidan till den andra tillsammans i egen zon, sedan fick de pucken och anföll mot en ensam målvakt i andra zonen med ett snabbt avslut, innan de fick åka full fart tillbaka igen.

¤ En mot en-övning där forward anföll med puck mot back och målvakt. Wallson stannade övningen efter en stund och poängterade hur viktigt det var att få en snabb pass från backen (som passade den forward som anföll på andra sidan). Tog sig även ett längre snack med backarna efter ett tag till och gav lite direktiv.

¤ Tre spelare attackerade mot tre spelare som försvarade. Spelarna höll sig nära målet på rätt små ytor.

Noterat

¤ Hög fart på träningen och mycket skridskoåkning blev det för spelarna.

¤ Daniel Rahimi kändes riktigt stabil när han försvarade i en mot en-övningen. Carl Grundström fick också känna på backens fysik där.

¤ Enligt rapport ska Daniel Norbe har gjort en grym träning i fredags. Han kändes också vass i dag.

¤ William Eriksson bjöd på dagens snyggaste dragning i tre mot tre-övningen där han gjorde en ”Foppafint” och la in pucken bakom Isak Mantler.

¤ Nio utespelare och båda målvakterna stannade på isen efteråt och körde lite skott.

¤ Försökte ladda upp någon bild från träningen med misslyckades med detta. Behöver komma in i det tekniska här på bloggen…

8 kommentarer

  • davidpettersson (inläggsförfattare)

   Han ska ha gjort sig illa på något sätt på förra måndagens träning, mer än så vet jag tyvärr inte.

 1. Daniel

  Valkommen ! Det jag ar mest nyfiken pa just nu ar Kevin i kassen. Har inte hort nagot alls i princip sa har langt. Vore kul med lite rapport om hur han inlett sin Loven karriar.

  • Gustav Pettersson

   Det här är ju en blogg. Det är inte direkt där man använder sitt språk fullt ut. Letar du det ska du nog läsa mina krönikor när de kommer på vk.se/folkbladet.nu. Här är det en mera babblig stil som gäller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.