Träningsrapport 25/8 – Mjölksyra deluxe

Björklöven tränade på tisdagen och fick se en mjölksyreträning som hette duga med en helt klart oväntat syretålig spelare.

Björklöven tränade mellan 10.35 och 11.35 med lite fri istid efter på tisdagen i A3 Arenas A-hall. Det var 22 utespelare och två målvakter på plats. Träningen som helhet var väldigt rolig att se med flera övningar som gav 2 mot 1-lägen och mycket en mot en-kamper. Bästa träningen jag sett hittills den här säsongen. Också den tuffaste.

Laguppställning:

Målvakter:

Isak Mantler, Kevin Poulin

Backpar:

Daniel Rahimi – Adam Plant

Kalle Johansson – Alexander Deilert

Erik Ullman – Daniel Norbe

Alexander Hellstörm – Alexander Popovic

Kedjor:

Sebastian Selin, Fredric Andersson, Alexander Wiklund

Olle Liss, Axel Ottosson, Kristoffer Söder

Calle Grundström, Pontus Andreasson, Justin Crandall

David Eriksson Elliot Ekefjärd (J20), Wille Eriksson

Extra: Calle Holmner-Hägerstam (J20), Ludvig Lindström (J20)

Saknades: Zach Palmquist, Alex Hutchings, Tyler Vesel – Alla tre har inte anlänt till Umeå än, Gustav Possler (Någon typ av skada).

¤ Kalle Johansson var tillbaka för första gången på en vecka och lirade med Deilert som han gjorde innan han försvann från träningarna.

Träningen

¤ Uppvärmningsövning på liten yta, dribbla runt spelare.

¤ 3 mot 3 i mittzonen utan mål, alltså hålla pucken inom laget.

¤ Uppspel 5 mot 5 från 3 mot 2 först vid ena målet, sedan vid själva spelvändningen fem spelare till som ansluter.

¤ 3 mot 2-övning utifrån starten på Lövens uppspel där de startar ett uppspel, vänder hem på vissla och sedan startar ett till, men sedan vänder mellan blå och röd tillbaka och spelar tre mot två.

¤ Uppspel 4 mot 2 till 4 mot 2-spel i hel zon.

¤ Idioten – Åkning linje till samtliga linjer och tillbaka. Halva laget samtidigt, sedan halva och totalt fyra gånger

Noterat:

¤ Linan med Freddan, Selin, Wiklund gjorde den bästa träningen jag sett den här säsongen. Syntes hela tiden och Wiklund hade ett mål i tre mot två-övningen där Freddan spelade fram snyggt från bakom mål. Överlag kändes det som att den linan hade bra fart idag.

¤ Wille Eriksson stod för en foppafint igår, som David rapporterade. Den här gången slog han till med ett direktskott från höger på ett snabbt uppspel stolpe in.

¤ Det var många som hade fina avslut. Calle Grundström lyfte upp den i taket, det såg så enkelt ut, när han fick läge till vänster, Acke Hellström skickade in ett skott fint till vänster när han kom som släpande och Liss drog till ett stenhårt slagskott i bortre i fyra mot två-övningen. Just det han är värvade för att göra.

¤ Om vi skiter i avsluten så stack Rahimi ut som man of the day på träningen. Hans skridskoåkning imponerar med tanke på hur stor han är. Är oerhört svår att passera. Hänger med många av ”småttingarna” väldigt bra och hade ett par fina förstapass idag. Sedan har han sin fysik. Blev rundad av Andreasson i 4 mot 2-övningen och sedan sa det pang så satt Andreasson i planket, dock syntes det att Rahimi höll igen där. Mer markerade. Blir kul att se vad som händer i match när motståndarna ska runda honom.

¤ Hans Wallson höjda rösten en gång. Det var i 4 mot 2-övningen där han inte tyckte att laget utnyttjade det faktum att de är fyra(!) spelare mot två. ”Använd backarna” sa Wallson. Och genom åren har jag sett många träningar där Löven (som inte alltid haft så bra lag som nu) kört övningar 4 mot 2 och 3 mot 2, men det ser mer ut som 3 mot 3. Där ser man ändå klar skillnad med de skillsen som finns nu även om ett par riktigt bra spelare saknas. Ottosson b.t.w trivs oerhört bra i dessa övertagsövningar. Han måste älska öppen isyta att bara vagga fram på och skapa.

¤ Calle Grundström. Jösses vad bra han är alltså. han vrider, vänder, håller bort pucken, kan bara axa ifrån med skridskoåkningen, med sin fysik och sedan har han avslutet. Han har verkligen hela paketet och man förstår varför han spelar i NHL. Wallmark har varit grym när han varit med (såg honom förra säsongen med Löven), men Grundström sticker ut så brutalt.

¤ Dagens höjdpunkt. Mjölksyreövningen på slutet. Calle Grundström var ju överlägsen och såg ut att orka hur mycket som helst, men bakom honom var junioren Calle Holmner-Hägerstam två i laget. Klart imponerande av en 03:a. Trea var Olle Liss som bara såg bättre och bättre ut för varje gång de körde övningen. Axade ifrån Ottosson, m.fl på ett imponerande sätt. Vad har han gjort i sommar. Liss är ju inte liten direkt så det chockade mig att han var i toppen av laget. Även Deilert orkade bättre än jag hade trott. Rahimi var ju med sina över 100 kilo en bit bak, men slog Wiklund t.e.x och det imponerar. Kalle Johansson som inte tränat på ett tag förväntade jag mig skulle sladda, men Daniel Norbe var riktigt långt efter. Han blev ju pappa nyligen så han har haft annat för sig på slutet.

¤ Efter träningen när stora delar av laget bara stod och försökte hitta sina ben igen. Ja då åkte Liss omkring och dribblade och sköt lite. Jösses alltså. vad har han gjort i sommar?

9 kommentarer

 1. Jojje

  Riktigt fin träningsrapport med mycket passion! En fröjd att läsa. Dock, vad händer med Possler? Med tanke på hans skadehistorik så är detta oroväckande. Fråga Kenttä eller Wallson?

 2. Keepern

  Tack för mycket bra rapport, nu är man riktigt taggad på att det ska börja spelas matcher så man får se hur det fungerar då. Jag hoppas bara att Posslers skada inte är allvarlig / långvarig så han tappar en massa viktig tid nu under försäsongen. Jag har stora förväntningar på Poulin och jag tror att det kan bli riktigt bra om han är motiverad och trivs i laget och staden. han hade väl ett 1 + 1 om vi skulle ta steget till SHL.
  Efter din beskrivning om hur Grundström ser ut så blir man ändå mer spänd på att se vad han och Wallmark skulle uträtta i allsvenskan.

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   A3 Arena. Det handlar om att när jag skriver ett inlägg så kopierar jag från ett gammalt för att ha en mall att skriva utifrån. Ibland är mallen gammal (jag googlar bara fram den) och då står det gamla hallnamnet. Missar jag då att ändra det så blir det så här. Självklart vet jag vad hallen heter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.