Löven på golf efter hårdkörning

Bloggen åkte förbi A3 Arena idag för att se dagens träning. Då var Löven på företagsgolf och välförtjänt det för veckan har varit stenhård.

I tisdags när bloggen var på plats på träningen var det en stenhård avslutning på träningen med riktig mjölksyrekörning. Så har det fortsatt både under onsdagen och torsdagen också enligt rapporter från de som sett träningarna. Det har alltså varit rejäl hårdkörning från Hans Wallsons & Co. Delvis träningar med högt tempo, ganska långa träningar, ca 55 minuter, men sedan sista 10-12 minuterna ren mjölksyreträning. Alltså skridskosprinter av olika slag.

Noterbart att ta med sig från besöket på hallen:

¤ Kalle Johansson var ensam och tränade på fredagen mellan 11 och 12 medan övriga spelare var på företagsgolf. Johansson körde med assisterande tränare Robert Lahti. Kalle Johansson var ju borta från träning 8-10 dagar och behöver nog köra extra.

¤ Gustav Possler har inte varit med och tränat på is under hela veckan. Har nu varit borta sedan 17/8. Det ryktas om en underkroppskada, men det är inget Kenttä eller någon annan från Löven sagt till mina kollegor. När Emma Klöfver pratade med Kenttä sa han ”Det är ingen fara”.

¤ En som stuckit ut under veckan positivt är Alexander Deilert och det som imponerar mest på mig är hur han hängt med på de avslutande skridskosprintarna. Enligt rapport från torsdagens träning ska han nästan hängt med Calle Grundström hela vägen. Så såg det inte ut förra säsongen.

¤ Wallson har enligt rapporter piskat på bra under träningarna och har väldigt kort vila mellan träningarna. Fagervall var ju mycket för att bryta övningar, skälla/förklara och det blev ofta mycket vila under träningarna. Wallson har kört med instant feedback (som Waltin jobbade mycket med), både beröm och tillrättavisningar under övningar och håller högt tempo i byten mellan övningar. Sedan hur länge han har kört de rena möjlksyreövningarna sticker ut för mig.

¤ Jag har utlovat närmare studier av målvakterna, men det får komma nästa vecka då de inte var där idag.

¤ Björklöven har lagt in en istid 10.00 på lördagen så ingen långhelg med vila för Löven och det är väl helt rätt. Det är nu det går att träna riktigt mycket och hårt. När vi kommer in i oktober kommer det att vara match, resa, match som gäller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.