Träningsrapport 31/8 – Wallmark på is med Löven

En ny träningsvecka har startat för Björklöven och äntligen är det en vecka som kommer att innehålla en match. På torsdag premiärspelar Löven borta mot Luleå i årets första träningsmatch. Gustav kommer att vara på plats och jag sköter liverapport från redaktionen.

Det var ännu en träning med högt tempo. Det som stack ut var att Lucas Wallmark deltog, första gången sedan NHL-säsongen avslutades för Wallmarks Florida Panthers. Totalt var 22 utespelare och två målvakter på plats på dagens träning.

Laguppställning

Målvakter:

Isak Mantler, Kevin Poulin

Backpar:

Daniel Rahimi – Adam Plant

Alexander Deilert – Daniel Norbe

Kalle Johansson – Erik Ullman

Alexander Hellstörm – Alexander Popovic

Kedjor:

Sebastian Selin, Fredric Andersson, Alexander Wiklund

Olle Liss, Axel Ottosson, Kristoffer Söder

William Eriksson, Pontus Andreasson, Justin Crandall

Elliot Ekefjärd (J20), David Eriksson, Carl Holmner-Härgestam (J20).

Extra: Lucas Wallmark och Carl Grundström.

Saknades: Zach Palmquist, Alex Hutchings, Tyler Vesel – de har inte anlänt till Umeå än. Plus Gustav Possler som ännu är skadad.

Träningen

¤ Efter uppvärmningen drog laget i gång med tre mot tre-spel, gröna mot gula, i mittzonen där man även fick ta hjälp av sina lagkamrater som stod uppställda längs de blå linjerna. Målen uppställde mittemot varandra på blålinjerna.

¤ Uppspelsövning från överbelastning. Övning där en femma i taget åker från ena långsidan till den andra tillsammans i egen zon, sedan fick de pucken och anföll mot en ensam målvakt i andra zonen med ett snabbt avslut, innan de fick åka full fart tillbaka igen.

¤ Fem mot fem, ena laget försvarade det andra anföll. Freddans lina, med Rahimi och Plant på backplats, ställdes mot Ottossons kedja (där Wallmark också hoppade in) med Deilert och Norbe. Och Andreassons lina, med Ullman och Johansson där bak, mot David Erikssons kedja (med Grundström som inhoppare), med Hellström och Popovic.

¤ Träningen avslutades precis som förra måndagens träning. Tre spelare attackerade mot tre spelare som försvarade. Spelarna höll sig nära målet på rätt små ytor och direkt försvararna fick tag på pucken åkte man till andra målet och körde samma övning där (samtidigt som man roterade på spelare).

¤ Backarna körde en extraövning med Robert Lahti efteråt där de tränade på att spela sig ur zon. De flesta forwardarna passade på att öva skotten samtidigt på andra sidan.

Noterat

¤ Man får väl anta att de är dessa kedjor och backpar som kommer att spela tillsammans mot Luleå på torsdag. Där kan vi notera att Deilert och Ullman bytt plats med varandra jämfört med förra veckan samt att William Eriksson gått in med Andreasson och Crandall.

¤ Kaptenens kedja med Selin och Wiklund känns tunga. Är ju inkörda tillsammans och det ska bli intressant att se om de kan ta ytterligare steg denna säsong.

¤ Andreasson hade några fina avslut denna träning, kan bli en bössa att räkna med i vinter bara han avlossar den lite oftare. Missade dock ett helt öppet mål en gång – men bra att göra bort det på träningarna.

¤ Carl Grundström har ju imponerat rejält sedan start och Wallmark visade också direkt vilka kvaliteter som han besitter, även om han kanske var lite ringrostig nu första passet tillbaka på is. Han har ju ändå varit ordinarie i NHL de två senaste säsongerna. Hyfsade förstärkningar om de får klart med NHL-kontrakt och lånas ut till Löven.

¤ Det känns som att målvakterna har börjat komma i gång bra. Sedan hade jag förvisso ingen större bevakning av Poulin och Mantler men vi ska försöka ta en träning där vi hårdbevakar dessa herrar. Samtidigt blir det väl mest intressant när väl träningsmatcherna nu startar där man får se målvakterna ”på riktigt”.

4 kommentarer

 1. Sune Lindgren

  Kan man köpa sesong kort till matcherna utan att nyttja kortet, bara som en sponsring eller kommer det att bli möjligt att köpa match biljetter precis som det gjordes till match i våras som inte blev av pga Covid 19.

 2. Simon

  Är det bara en träning i veckan ni rapporterar? Och varför kan ni inte likt LT-sporten publicera video-klipp? När ni var två st och med det sug det är kring Löven förväntade få jag mig att ni skulle rapportera dagligen från träningarna..

  • Gustav Pettersson

   Vi får inte filma från träningarna för Björklöven så det går ju bort. Sedan har vi varit på två träningar per vecka senaste veckorna och det kommer att se ut ungefär så framöver. Det här är en sidogrej för mig som jag gör vid sidan av mitt ordinarie jobb. Jag kan inte vara på alla träningar oavsett suger som finns.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.