Träningsrapport 7/9 – Possler tillbaka

Björklöven tränade på måndagen igen och det var med en härlig återkomst och en saknad stjärnmålvakt.

Björklöven hade hela 23 spelare och två målvakter på is denna måndag. De körde en träning från 11.14 till 12.16 och gjorde det efter ett tufft fyspass på UPC från 09.30 i benen. Laget kom i princip direkt från UPC till isträningen och var därför lite sena igång.

Laguppställning

Målvakter:

Isak Mantler, Axel Forsman (J20-målvakt, född 2002)

Backpar:

Daniel Rahimi – Adam Plant

Alexander Deilert – Daniel Norbe

Kalle Johansson – Erik Ullman

Alexander Hellstörm – Alexander Popovic

Kedjor:

Sebastian Selin, Fredric Andersson, Alexander Wiklund

Olle Liss, Axel Ottosson, Calle Grundström

William Eriksson, Pontus Andreasson, Justin Crandall

Elliot Ekefjärd (J20), Kristoffer Söder, David Eriksson,

Extra: Lucas Wallmark och Carl Holmner-Härgestam (J20), Gustav Possler.

Saknades: Zach Palmquist, Alex Hutchings, Tyler Vesel – de har inte anlänt till Umeå än. Kevin Poulin stod över träningen skadad. Läs mer här.

Träningen

Få övningar och väldigt långa övningar som med små uppehåll fick bara hålla på och hålla på.

¤ 2 mot 1-övning från vändning vid rödlinje med ett avslut.

¤ Uppspel fem mot två från egen zon till avslut.

¤ Spel fem mot fem, men där ena laget på signal måste hem och börja om från egen zon.

¤ Skridskosprinter ”Idioten”.

Noterat

¤ Den sämsta träningen jag sett hittills den här säsongen om vi ser till passningskvalitet och flyt i spelet. Det förklaras dock av att laget inte varit på is på två dagar och ett långt fyspass innan träningen. Uppspelsövningen fem mot två ska inte innebära problem med så skickliga spelare, men nu var det flera gånger då det bara blev bacon.

¤ Calle Grundström har nu fått sin omgivning med Liss och Otto. Han fortsätter dock att vara solklart bäst på träningarna i stort sett i varenda detalj. Han hade två riktiga klassmål, varav ett var ett skott rakt upp i första krysset när han kom in från vänster.

¤ Liss glimtade till med en läcker aktion med en inbrytning från höger och fint backhandavslut. Det ska bli spännande att se honom, Otto och framförallt Grundström på fredag mot Skellefteå.

¤ Även Lucas Wallmark stack ut med några aktioner. Bland annat ett klassavslut från höger över stoppen på Mantler och en flippmacka i fem mot två-uppspelet som var riktigt fin.

¤ Kristoffer Söder bjöd på ett backhandmål som hette duga där han bröt in och la upp den i taket. Han blixtrar till ibland på träning med sånt där.

¤ På fysövningen på slutet parkerade återigen Norbe sist och ligger en bit efter där. Det kan nog ta lite tid innan han kommit ikapp. Grundström i topp, men tvåa var länge Possler innan han föll tillbaka lite på sista sprinten. Riktigt imponerande, men han är ju inte nedtränad på samma sätt som de övriga. Possler stack inte ut som på sin första träning, men trevligt att han är tillbaka allafall. Noterbart också från skridskosprintarna var Ullman som var trea.