Träningsrapport 9/9 – Sniperfest

Björklöven tränade på onsdagen och det var riktigt hög kvalitet på träningen där Lucas Wallmark excellerade och Kevin Poulin var tillbaka.

Björklöven hade hela 23 spelare och tre målvakter på is denna måndag. De körde en träning från 11.20 till 12.04, men där nästan hela laget stannade och körde olika individuella övningar som tekningar, direktskott och skott med täck.

Laguppställning

Målvakter:

Isak Mantler, Kevin Poulin, Axel Forsman (J20-målvakt, född 2002)

Backpar:

Daniel Rahimi – Adam Plant

Alexander Deilert – Daniel Norbe

Kalle Johansson – Erik Ullman

Alexander Hellstörm – Alexander Popovic

Kedjor:

Sebastian Selin, Fredric Andersson, Alexander Wiklund

Olle Liss, Axel Ottosson, Calle Grundström

William Eriksson, Pontus Andreasson, Justin Crandall

David Eriksson, Lucas Wallmark, Gustav Possler, Kristoffer Söder.

Extra: och Carl Holmner-Härgestam (J20), Elliot Ekefjärd (J20).

Saknades: Zach Palmquist, Alex Hutchings, Tyler Vesel – de har inte anlänt till Umeå än.

Träningen

En riktig överlägesträning där det därmed skapades oerhört många bra chanser.

¤ 3 mot 3-spel på liten yta mellan blå och blå.

¤ 4 mot 2-spel med ingång i zonen.

¤ 5 mot 2-spel med ingång i zonen och uppställt med två backar på blå.

¤ Korta snabba skridskosprinter

En tränings med klart bättre tempo och mycket bättre kvalitet än när jag var på plats i måndags. Det såg nästan ut som ett helt nytt lag som tränade. Roligaste träningen jag sett den här säsongen.

Noterat

¤ Kevin Poulin var alltså tillbaka från den skada som hållit honom från två träningar. Det kan alltså inte varit något direkt allvarligt. Poulin såg riktigt bra ut. Inte alls hindrad av skadan. Han körde 30 minuter, klev sedan av, och det var de bästa 30 minuter jag sett på träning den här säsongen. Det verkar ha gjort honom gott att vila från träning fyra dagar. Han är inte samma vägg som Cannata var som målvakt utan mer av en reaktionsmålvakt, men nu tävlade han verkligen och tog puckar. Bland annat ett hårt skott från Liss utan att släppa retur. Vaken och bestämd var det mest tydliga orden för att beskriva honom.

¤ Lucas Wallmark ägde träningen totalt med sin spelkänsla. Han verkligen lyser i de PP-liknande spelformerna eller 3 mot 3 på liten yta. Just i 3 mot 3-spelet hade han en åkning när han bara gled igenom och förbi tre spelare som att han var en mask och fick med sig pucken. Man kanske skulle förvänta sig det här, men det märks ju varför Walle spelar i NHL.

Han spelade mycket med Possler och hade två sanslösa mackor till Possler som gjorde mål på bägge. Possler ser riktigt bra ut igen med sin aviga åkstil. Kan han hålla sig från skador tror jag på årets stora, stora succé där.

Wallmark ska även ha imponerat ruskigt när laget spelade PP på tisdagens träning. Då med tre-fyra passningar som var helt otroliga. Björklöven spelade då inte med rena PP-uppställningar utan med formationer ihop med backpar bara.

¤ Grundström, Liss, Otto hade ett galet snyggt mål där pucken gick som på ett snöre till Otto som tryckte upp den i taket från höger. Fin kemi där.

¤ Wille Eriksson hade en mycket fin pyts i tre mot tre-spelet på ett direktskott. Sebastian Selin hade ett riktigt fint skott i fem mot två-spelet rakt upp i vänstra krysset.

¤ Liss och Deilert hade varsitt slagskott i anfallen efter varandra från varsin kant som satt stenhårt lågt vid stolpen på varsin målvakt.

¤ På backsidan gjorde Kalle Johansson en bra träning och hanterade underlägena bra. Annars tycker jag att Adam Plant varit den genomgående jämnaste backen i Björklöven. Han håller en väldigt jämn och hög nivå åt båda hållen medan många andra är mer ojämna Han känns klart bättre än i fjol vår. Som att han har ännu bättre skridskoåkning nu.

¤ Det blev väldigt mycket positivt nu och visst. Det var en självförtroendeträning när du får så många lägen i 4 mot 2 och 5 mot 2, men jag har sett sådana träningar tidigare säsonger där jag varit fascinerad av hur många lägen som missas. Inte nu längre.

¤ Ett kortare träningspass idag alltså. Det är försäsong just nu, men matchen mot Skellefteå är ju aldrig betydelselös så jag antar att laget lättar lite inför den matchen.

18 kommentarer

  • PEPO

   Kan bara hålla med. Bänkar sig framför TV´n på fredag om man nu inte vinner en biljett förstås 🙂 Abstinens så in i…

  • davidpettersson

   Kopierar mitt svar från ett tidigare inlägg: Hutch har precis fått barn och anländer troligen under denna vecka. Vesel och Palmquist kommer om cirka två veckor på grund av ”skattemässiga skäl” som Kenttä uttryckte det.

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Allt handlar ju om han får något nytt kontrakt med Florida. De är ju utan GM just nu så det kan ta lite tid med kontraktet. Chansen att han spelar utan att ha ett nytt kontrakt är ju noll.

   • Keepern

    Panthers signade Bill Zito som ny GM den 2 september och man började signa spelare till och med några dagar tidigare har jag för mig. Så det borde inte vara så långt borta för besked om Lucas blir kvar där eller inte.

    • davidpettersson

     Jag har faktiskt pratat med Wallmark för en stund sedan. Kommer en text lite senare i dag på sportsajten.

 1. Keepern

  Grymt rolig att läsa era träningsrapporter och riktigt bra att du Gustav fått en bloggkollega så det blir lite tätare mellan inläggen. Förstår att det varit svårt att själv hinna med dina vanliga arbeten, familj och bloggen. Men jag ser framemot att följa bloggen under den förhoppningsvis succefyllda säsongen.
  Tack !

 2. Enskedelövare

  Fortsätter med beröm.
  Väldigt kul att denna blogg har kommit igång igen efter att ha varit saknad.
  Bra att du har en kollega här på bloggen.
  Förstår att det är meckigt att rodda en blogg med ditt vanliga jobb och livet i övrigt.
  Mycket intressant att ”följa” träningspassen,sånt ger mervärde.
  Välkommen åter!

 3. Bingomicke

  Jag tror ändå inte det var meningen att Poulin skulle stå på fredag man bruka ju ofta varva målvakterna i träningsmatcherna, men roligt att han är tillbaka o få en rapport.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.