Rahimi: ”Man vill alltid vinna mot Skellefteå”

Planen var att jag skulle vara på lagets träning i dag inför matchen mot Skellefteå i morgon men tyvärr blev det plötsliga omständigheter som gjorde att jag inte kunde åka till hallen på förmiddagen.

Som plåster på såren till er läsare tog jag i stället in ett snack med Daniel Rahimi inför försäsongsderbyt. Umeåkillen har ju mött Skellefteå många gånger de senaste åren i SHL men nu är han tillbaka i gröngult – och då blir det ett extra speciellt möte att ställas mot ärkerivalen från norra Västerbotten.


Bilden: Daniel Rahimi och Alexander Hellström. Foto: Henrik Karmehag

Så här kommer lite frågor och svar med backklippan:

Hur har försäsongen varit hittills?

– Jag tycker den har varit bra. Vi har tränat på hårt men smart och har fått gå igenom de delarna i spelet som vi försöker sätta nu här i början. Jag tycker att det känns bra och jag tycker att vi tar små steg varje dag. Det var också skönt att göra första matchen mot Luleå då det känns mer som att man har kommit in i grejerna nu.

Vad säger du om träningarna i Löven med Hans Wallson?

– Det är tuffa träningar men jag tycker att vi håller upp kvaliteten och har bra fart överlag. Och som en försäsongen ska vara så jobbar vi med de saker som vi vill sätta i vårt grundspel.

Någon spelare som har imponerat extra mycket på dig?

– Svårt att plocka ut någon specifikt. Överlag i Björklöven det här året är det hög kvalitet rakt igenom. Passningsspelet och noggrannheten i det vi gör håller väldigt hög nivå. Vilket jag trodde innan jag kom hit men det är bättre än mina förväntningar, så det är väldigt kul.

Du har ju varit i SHL de senaste åren, det är inte så stor skillnad eller?

– Nä men precis, det är väldigt liten skillnad. Det visste jag väl innan också, att det inte skiljer sig så mycket på allsvenskan och SHL på individnivå. Men det är ytterligare ett snäpp upp än jag trodde och jättebra kvalitet. Så klart finns det mycket som vi kan göra mycket bättre, men överlag är det bra och man blir inspirerad och utvecklas själv.

Var känner du själv att du utvecklas mest just nu?

– Vi spelar på ett sätt som jag inte har gjort tidigare. Där ligger en utmaning för mig att jobba med de delarna och jag kan ta stora kliv där och försöker anamma det varje dag. Så jag jobbar varje dag på det och en ganska stor andel av backarna har spelat på ett annat sätt än Björklöven gör.

På vilket sätt skiljer det sig?

– Mycket hur vi jobbar med urspelen. Både med positionering och var vi vill att puckarna ska komma. Det skiljer sig mycket mot vad jag är van med men jag köper spelsättet fullt ut och det känns inspirerande och utvecklande att spela på det sättet.

I morgon väntar ny träningsmatch, hemma mot Skellefteå AIK. Hur blir det att ställas mot ärkerivalen i Björklövens matchställ?

– Det är klart att det blir ytterligare en dimension för min del med de rätta färgerna på sig. Det ska bli jätteroligt, speciellt då man tidigt på försäsongen får bra matcher mot bra motstånd där vi får testa oss själva. Vi möter ett skickligt hockeylag där vi kommer bli straffade på våra misstag. Det gäller att våga att spela men samtidigt hålla oss till grunderna som vi har tränat på. Och så klart är det en extra krydda med ett derby och man vill alltid vinna mot Skellefteå.

Känns det av att det är ett derby som väntar på resten av truppen eller bara på ni som är Umeåkillar?

– Jag tycker att jag har känt en liten extra anspänning på träningarna, det är lite extra. De som har vuxit upp i staden är det väl mer för, men alla som kommer hit greppar ganska snabbt att det är vår stora rival och att det är något speciellt och det kanske är bland det första man lär sig när man kommer hit.

Men det blir tyvärr utan fullsatta läktare…

– Det är klart att det tar bort lite av den fest man är van vid när det gäller de här derbymatcherna. Men å andra sidan måste vi vara professionella och ge allt vi kan. Det blir en bra träning inför serien också då det nog inte heller kommer att vara fullt hus. Men klart att det tar iväg mycket då vi vet vilket fantastiskt stöd vi brukar ha här i Löven så det är något man kommer att sakna.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.