Omdömen efter Skellefteå hemma

Mycket att göra efter matchen (eftersom vi skriver om båda lagen till tidningarna) så blir ett rätt sent inlägg här på bloggen. Men här kommer i alla fall en liten genomgång där jag likt Gustav efter förra matchen lyfter fram spelare och detaljer i detta möte.

Matchens stjärna:

Kanske lite tråkigt att välja Kevin Poulin även efter denna match, men det är svårt att blunda för insatsen som målvakten gör. I inledningen tycker jag att det var rätt mycket returer som han släppte men Skellefteå gavs också flera riktigt fina skottlägen under matchen och målvakten släppte bara förbi sig en puck under ordinarie speltid. Det har bara gått två träningsmatcher – men visst känns det som att Kenttä har hittat en perfekt ersättare till Joe Cannata. Fick visa upp en snabb plockhandske några gånger.

Matchens utropstecken:

Carl Grundström var ett ånglok ute på isen och man märkte hur taggad han var på att spela match – och han gjorde ju faktiskt debut i Björklövens A-lag. När han tar fart vet jag inte vem som ska kunna stoppa honom i allsvenskan – vi såg det på målet och han var ju också ytterst nära på att göra ett andra mål i mittperioden på egen hand. Tre utvisningar på det – Grundström var överallt (i alla fall de två första perioderna).

Matchens jaha!

Både William Eriksson och Pontus Andreasson visar att de vill vara med och ha rejält med istid denna säsong. Efter att Löven plockat in både Grundström samt Oskar Steen från NHL/AHL svarar de unga lirarna på bästa sätt. Om det var Grundströms kedja med Liss och Ottosson som var bäst första halvan av matchen tycker jag att Eriksson-Andreasson-Crandall var bäst andra halvan och de fick också mycket speltid då.

Matchens frågetecken:

Även om kedjan i stort var bra tycker jag ändå att man kan förvänta sig mer av Justin Crandall. Kanske var det att han inte märktes av då kedjekamraterna stack ut så mycket. Crandall känns också som en spelare som höjer sig när det väl är tävlingsmatcher – och kanske även när lekkamraterna Vesel och Hutchings är tillbaka?

Matchens positiva detalj:

Backarna ser ju väldigt härliga ut. Skellefteå försökte störa uppspelen och lyckades även med det en hel del, men tusan vad det finns mycket spelskicklighet i Lövens backuppsättning och uppspelen kommer bara bli bättre under säsongen. Deilert dansade på små ytor likt i början av förra säsongen och Karl Johansson känns ju hur trygg som helst. Rahimi och Plant gör en ny stabil insats tillsammans och Ullman visade också upp sig samtidigt som Hellström var bra i boxplay.

Oron som finns här är ju Daniel Norbe. Har höga förväntningar på honom men där är han verkligen inte än. Samtidigt var det ett steg framåt jämfört med mot Luleå och man ser i vissa situationer vilken potential det finns här. Jag vill fortfarande tro att Löven har en toppback i Norbe under säsongen som kommer, men det finns en del att bevisa ännu.

Matchens negativa detalj:

Spelet i powerplay var väl inget att hurra över. Samtidigt har laget tränat väldigt lite på den spelformen, samtidigt som Skellefteå tränat mycket på boxplay då man ju är i slutet av försäsongen. Så det kommer bli bättre. Boxplay såg annars redan nu bra ut för Lövens del.

6 kommentarer

 1. Keepern

  Bra skrivet, Norbe har verkligen inte kommit upp i den nivån han har i sig kan det bero på att han nyligen blivit pappa ? Jag såg han en del i HV och det var en helt annan spelare men han kommer nog igen. En del spelare kan vara osynliga och se rätt slöa ut under försäsong, Crandal kan säkert vara en sådan, där är jag inte orolig.

  En fråga, varför skriver ni så mycket om Skellefteå på sporten ? Och då är det inte bara SAIK utan andra också typ Morön, Sunnanå mm. Det kan inte vara många i ert upptagningsområde som är intresserad av att läsa om Skellefteås lag, nej lägg mer tid på på Umeås lag och idrottare istället tycker jag.

  • davidpettersson (inläggsförfattare)

   Att Norbe precis har blivit pappa tror jag absolut kan spela in i det! Tror som sagt också att han kommer bli väldigt värdefull senare på säsongen.

   Angående Skellefteå så är det därför att vi på sporten skriver för både VK och Folkbladet, och Folkbladet har ju Skellefteå/Norsjö/Malå i sitt upptagningsområde vilket inte VK har. Sedan ska sägas att rätt många är intresserade av vissa av lagen från Skellefteå (speciellt Skellefteå AIK) även på VK om man tittar på statistiken.

  • davidpettersson (inläggsförfattare)

   Vi på Lövenbloggen skriver inte om Skellefteå. Men på sportredaktionen gör vi det eftersom vi jobbar för både VK och Folkbladet och Skellefteå är med i Folkbladets upptagningsområde.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.