Träningsrapport 14/9 – NHL-linan & David

Björklöven tränade på måndagen och det var med Oscar Steen i laget och en stekhet David Eriksson

Björklöven hade hela 23 spelare och två målvakter på is denna måndag. De körde en träning från 11.10 till 12.06.

Målvakter:

Isak Mantler, Kevin Poulin,

Backpar:

Daniel Rahimi – Adam Plant

Alexander Deilert – Daniel Norbe

Kalle Johansson – Erik Ullman

Lucas Wallmark – Alexander Popovic

Kedjor:

Sebastian Selin, Fredric Andersson, Alexander Wiklund

Calle Grundström, Oskar Steen, David Eriksson/William Eriksson

Olle Liss, Pontus Andreasson, Gustav Possler

Justin Crandall, Axel Ottosson, Kristoffer Söder.

Extra: Carl Holmner-Härgestam (J20), Elliot Ekefjärd (J20).

¤ Här ska det sägas att Ottosson även gjorde byten med Liss och Possler, men Andreasson spelade mer där. Sedan bytte David Eriksson och William Eriksson av varandra förutom något byte där båda var på isen med Grundström.

Saknades: Zach Palmquist, Alex Hutchings, Tyler Vesel och Alexander Hellström (oklart varför). Alex Hutchings ska vara på ingång när som helst. Palmquist och Vesel kommer först nästa vecka om jag förstått det rätt.

Träningen

¤ 2 mot 2, ta pucken övning mellan blå och blå där den som hade pucken kunde valla med laget uppställt på blå.

¤ Tre mot två-övning från vändning röd och in i zonen.

¤ Tre mot två-övning som efter vändning sedan blir fem mot fem över ett snabbt uppspel.

¤ Böljan – Tre mot tvåövning i högt tempo fram och tillbaka där en tredje försvarare jagar in och fyller på.

¤ Straffar

Noterat

¤ David Eriksson gjorde en ruskigt bra träning. Visserligen hade han rätt bra spelare runt sig i form av Steen och Grundström, men totalt gjorde Eriksson tre mål och det var fina kassar. Han var överallt David under träningen. Riktigt kul att se. Han har sån fart och frenesi. Nu lär det ju inte bli överdrivet mycket speltid i vinter, men ändå kul att se. Jag tror inte att det är omöjligt att David går om kusin William i år i speltid. Vi får se.

¤ Oscar Steen ser riktigt bra ut. Det här var hans första träning och han har en skridskoåkning som känns väldigt kompatibel med Grundström. Lägg i Wallmark där också så pratar vi superlina. Det enda jag kunde önska ännu mer var att avsluten skulle ha suttit ännu mer på mål under träningen från Steen. Det lär de nog komma. Han var den som var kvar längst efteråt och nötte avslut för övrigt.

¤ Axel Ottosson gjorde sin bästa träning på ett tag (var även bra mot Skellefteå). Syntes jättemycket, hade fin fart och hade en fin kasse i höger krysset i tre mot två-övningen.

¤ Lucas Wallmark fick spela back när Acke Hellström var borta. Det klarade han väldigt bra måste jag säga. Hans spelsinne gör att det funkar även på en ovan position.

¤ Isak Mantler hade en jätteräddning med plocken när Possler testade honom lågt. Även Poulin hade en riktigt fin sidledsförflyttning där han räddade vid krysset på plocksidan. Ska bli intressant att få se Mantler på onsdag. Jag utgår ifrån att han står mot Modo.

¤ En sak jag noterat över tid är att kedjan med Freddan, Selin, Wiklund fungerar mycket som en checking-line i år. När de är inne gör motståndarna nästan inget alls på träning. Det är bara stopp mot dem. Den linan öste ju in poäng förra säsongen, men jag tror de blir primärt en nedstängande lina i år. Vi får se.

¤ Pontus Andreasson hade en riktig cirkus vid egna målet där han snurrade och drog tre spelare. Kanske inte så effektivt, men väldigt snyggt. Andreasson har inte riktigt hittat var han ska spela än. Känslan är väl att han hamnar med Steen/Grundström eller mellan Liss och Possler. Vi får se.

¤ Till sist. Kalle Johansson och Erik Ullman såg väldigt bra ut defensivt idag på träningen. Det är det backparet som imponerar mest på mig som enhet. Plant är försäsongens bästa back, men Johansson Ullman såg jag främst som offensiva backar, men de är väldigt följsamma och effektiva bakåt.

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.