En klassforward på bänken?

Björklövens försäsong tuffar vidare och nu börjar alla spelare vara på plats och då är frågan. Vem hamnar på bänken?

Alex Hutchings kommer in till laget den här veckan, nästa vecka kommer Tyler Vesel och Zach Palmqvist. Då är Björklöven fullt lag förutom det faktum att Lucas Wallmark tränar med laget, men ännu inte har signat något NHL-kontrakt och då inte kan göra någon deal med Löven om spel förrän det är klart (om de nu får ihop en deal).

Så laget börjat bli packat med spelare och ska vi utgå ifrån det vi sett under försäsongen är det så här Björklöven kommer att formera sig:

Målvakterna är ju inget snack. Kevin Poulin är etta och kommer att få spela tills han skadat sig eller spelar bort sig från positionen som etta. Mantler ska nästan behöva vara bäst i världen när han får chansen för att få fortsätta. Så känns det.

Backar:

Erik Ullman och Karl Johansson – Har varit bästa backpar under försäsongen och lär vara en gjuten duo.

Adam Plant och Daniel Rahimi  – Adam Plant har varit bästa back, Daniel Rahimi är en symbolspelare och en tilltänkt kugge.

Alexander Deilert och Daniel Norbe  – Deilert har gjort en fin försäsong och ser spelsugen ut. Daniel Norbe ser otränad ut och lär hamna på bänken och få roteras in på mindre minuter samt spela powerplay. Jag räknar med att Zach Palmqvist kommer in och ersätter Norbe i det backparet. Sedan får Norbe, när han fått med sig benen, slå sig till en plats över säsongen bland de första sex backarna. Så ser jag det allafall.

Alexander Hellström och Alexander Popovic – Alexander Hellström har visserligen sett bra ut ett par träningar på slutet, men lär hamna på läktaren som jag ser det. Annars skulle han inte fått spela i just detta backpar löpande. Popovic låns ut. Något annat kan jag inte tänka mig.

Forwards:

Alex Hutchings, Tyler Vesel, Justin Crandall – Jag kan inte tänkta mig något annat än att den här formationen som var en av seriens bästa förra säsongen inte får fortsätta tillsammans nu när de presenterades ihop och tagits tillbaka. Crandall har varit anonym på försäsongen, men känns inte som en försäsongskille direkt.

Sebastian Selin, Fredric Andersson, Alexander Wiklund – Björklövens mest stabila enhet som fungerar som både checking-line, men som i fjol producerade väldigt mycket. Kan vara det laget behöver för stunden. Har spelat ihop så länge att de måste sluta fungera för att linan ska splittras på.

Calle Grundström, Oskar Steen, Lucas Wallmark/Pontus Andreasson – NHL-linan. Blir Wallmark klar tror jag att han hamnar som center här. Det vore logiskt. Du behöver inte bryta lös några andra enheter, du får makalös kvalitet och lika barn leka bäst. Om inte Wallmark blir klar. Då är frågan vem som hamnar i den här linan. Pontus Andreasson kan spela på vingen och borde kunna fungera här.

Olle Liss, Axel Ottosson/Pontus Andreasson, Gustav Possler – Fram till måndagens träning har det här sett ut som en klar lina. Då spelade Pontus Andreasson istället för Ottosson i den här linan. Här ska det bli intressant att se framöver vad som händer för ifall Wallmark signar så ska en av Liss, Ottosson, Possler och Andreasson förpassas till bänken. Jag kan inte se något annat. Bara tänk lite på det. Det känns rätt sjukt.

Possler har ju varit skadad ett tag och orkade inte riktigt mot Skellefteå. Det kan förpassa honom till bänken, men potentialen där är enorm. Liss är lite seg i fem mot fem-spelet och det kan förpassa honom till bänken (med spel i PP naturligtvis), men så länge han gör mål och poäng är det svårt att peta honom. Andreasson är bara 22 år gammal, har sanslöst mycket utveckling i sig så han har jag svårt att se att man vill bänka honom utifrån den aktie han är. Då återstår Ottosson som var grym på träningen idag, som passar sjukt bra i allsvenskan och kan göra 40-50 poäng där utan tvekan i vinter. Hamnar han på bänken? Galet är det.

Alltså vad är det för lag Björklöven har just nu? Det är som om det vore på låtsas. Jämför med tidigare säsonger så får ni se….

Wille Eriksson, David Eriksson och Kristoffer Söder är alltså antingen utanför laget alla tre eller om Wallmark inte signar så finns den en plats på bänken att slåss om för de tre. Som det är just nu skulle jag nästan välja David Eriksson med den utvecklingspotential han har, som född 2002.

Sedan kommer det att komma skador och då kommer Acke, kusinerna Eriksson och Söder alla att få chanser i laget, men med ett skadefritt lag är det här min syn på truppen.

6 kommentarer

 1. Olle

  Man tror man drömmer. Löven måste alltså skicka upp spelare på läktaren som hade kunnat gå in i en producerade line i nästan alla andra HA-lag. Galet!

  Wille Eriksson är ju svinbra och Söder en hur stabil och pålitlig spelare som helst. David Eriksson har jag sämre koll på men känns ju som en bra kille att satsa på inför framtiden.

 2. Krulltott

  Jag tänker att Selin kan vara den som får stryka på foten och förvånas lite över att hans position som säker startspelare inte debatteras överhuvudtaget. Sebastian är en bra men något ojämn spelare som fungerat bra med kaptenen och Wiklund. Han är skicklig och gör mycket nytta men är inte oersättlig, vare sig sett till individuella kvaliteter eller att hans närvaro är ett måste för att kedjan ska fungera.

 3. Bobby Orr

  Helt galet vilken samling spelare PK ordnar hit Glader säger att IFB redan är ett SHL lag. Håller helt med efter Luleå o Ske matcherna där ”vi” hängde med i 60 min. Upp ska vi bara serierna startar nu som planerat.

  • davidpettersson

   Det är väldigt osäkert, beror på hur det blir med NHL- samt AHL-säsongerna i Nordamerika. Men det som är sagt nu är att det är NHL-camper i november och att de ska starta NHL i december. Men återstår som sagt att se hur det blir med allt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.