Matchdag – Modo hemma

Efter två matcher mot SHL-motstånd är det dags för Björklöven att ställas mot en allsvensk rival. På onsdagskvällen gästas man av Modo och det är första matchen i SCA-cupen (Löven möter sedan Timrå på fredag och Mora på lördag).

Läget inför matchen:

Modo har redan hunnit spela fem träningsmatcher denna höst. Man inledde så tidigt som den 18 augusti med en vinst mot Luleå, sedan förlorade man på straffar mot Skellefteå dagen efter.

En vecka senare förlorade man mot Timrå med 0–4 och den 4 september, samma dag som Björklöven spelade lagets första försäsongsmatch, lirade Modo sin fjärde match då man föll mot Skellefteå med 1–3. Modo har därefter även hunnit möta Timrå en andra gång och denna gång vann man med 2–0.

Det är alltså ett lag som har kommit i gång rejält med matchandet som Björklöven ställs mot i denna inledande match i SCA-cupen. Löven har ju som ni vet förlorat mot Luleå och Skellefteå hittills denna försäsong.

Senaste mötena:

I hockeyallsvenskan förra säsongen vann lagen sina respektive hemmamatcher. Tvärtom blev det i slutspelsserien där Modo först vann i Umeå och Löven kvitterade matchserien i Örnsköldsvik innan säsongen ställdes in.

Intressant i Löven:

¤ Oskar Steen debuterar i gröngult. Har visat att han kan göra poäng i både SHL och AHL tidigare och det ska bli riktigt spännande att se honom tillsammans med Grundström.

¤ En annan som gör säsongsdebut är Alex Hutchings. Verkar som han kommer in i laget och lirar direkt efter att ha anlänt till Umeå sent på måndagen. Poängkungen från i fjol kanske kommer vara lite trött efter tidsomställningen och allt vad det innebär med en nyfödd där hemma – men roligt att han är tillbaka på isen.

¤ Detta skrivs innan laget kommit ut men vi får väl anta att Isak Mantler får chansen i detta möte (och även han debuterar ju då i Löven) efter att Poulin fått stå de två första träningsmatcherna.

¤ William Eriksson och Pontus Andreasson var bra senast. Fortsätter de att visa framfötterna? Kan bli i ny omgivning.

Sagt från Lövenhåll: 

– Man vill alltid vinna alla matcher man spelar. Men vi bygger ju inför seriestarten också och jobbar hårt för att hitta 60 bra minuter – inte 30, säger Hans Wallson till VK/Folkbladet.

Noterbart om Modo:

¤ Har fått bygga om laget rejält efter fjolåret. Anthony Peters är nya i målet. Spelade i Tyskland i fjol och innan det har han lirat i AHL och ECHL.

¤ På backsidan har man till exempel fått in den förre Luleåspelaren Brendan Mikkelson, 33-åringen har direkt blivit kapten i Modo, och den ett år äldre Tobias Viklund som återvänder till Modo efter att de senaste åren hållit till i KHL. Man har även plockat in en tilltänkt toppback i Frank Corrado (27-åring som gjort 76 NHL-matcher och 250 AHL-matcher) plus Lövenprodukten Jesper Lindgren som är på lån från Pittsburgh Penguins. Viklund och Corrado kan göra sina säsongsdebuter mot Löven.

¤ Bland forwards är det också mycket nytt. Till exempel Sebastian Ohlsson som spelade i Timrå i fjol, dansken Mikkel Aagaard och Edwin Hedberg som är tillbaka i Modo. Även här hittar vi ett NHL-lån i Aleksi Heponiemi som gjorde hela 46 poäng på 50 matcher i Liiga för två år sedan. Han har varit lite ojämn på försäsongen men har en väldigt hög högstanivå.

Sagt från Modohåll:

– Förhoppningsvis får vi igång lite känslor nu direkt i det första mötet mot Björklöven och kan bygga vidare på de roliga matcherna vi spelade den förra säsongen, säger Modos assisterande tränare Pär Styf till klubbens hemsida.

¤ ¤ ¤

Matchen följer ni som vanligt i sportens liverapport. Nedsläpp 18.00. Det är jag och Gustav som kommer att sköta bevakningen för VK/Folkbladet.

4 kommentarer

  • davidpettersson (inläggsförfattare)

   Tänkte du de hockeyallsvenska matcherna? Där har C more rättigheterna och sänder alla matcher.

 1. Daniel

  Ja men i Finland har också cmore rättigheterna till alla liiga matcherna men Vasasport sänder dem på Youtube iallafall på försäsongen

  • davidpettersson (inläggsförfattare)

   Aha du tänkte på försäsongen. Där är det ju flera olika som har köpt rättigheterna för Lövens del. Tänker att Björklöven inte får så bra betalt om de samtidigt visar matcherna gratis på Youtube så det är nog anledningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.