Utmärkelser efter Modokrossen

En slarvig start, men sedan en kapten som ledde vägen och tillslut en kross. Här kommer bloggens utmärkelser efter Björklöven – Modo.

Mina grundmässiga reflektioner efter den här matchen är nummer ett.

Björklöven är inte riktigt inne i matchtempo än. Det var precis som i första matchen mot Luleå ett lag som kom ut inte riktigt redo för match. Känslan är dock att om laget får ett par matcher till så ska de börja vara riktigt matchredo snart.

Nummer två är att Modo i mina ögon, precis som jag trott när jag kollat på truppen, inte är något lag som ska kunna hota Björklöven. Det är Timrå jag ser som hotet. Modo är en bra bit bakom. Deras lag har inte samma spets som ifjol även om Aleksi Hipponiemi är spektakulär och bredden är ljusår efter Björklövens bredd. Dessutom är nästan hela laget nytt. Vi får se om jag har fel.

Men i slutändan. Björklöven gjorde ingen supermatch och de krossade Modo. Helt okej ändå.

Läs mer om matchen här:

Wallson: ”Många bra saker”

Så efter det. Till dagens utmärkelser:

Matchens stjärna:

Fredric Andersson. Med alla kvalitetsspelare i Björklöven så var det kaptenen som med ett brunkarmål och som med en kanonskott på Söders passning (som faktiskt var dålig och lite bakom Freddan) vände matchen för Björklöven. Hans formation var riktigt bra i andra perioden och överlag är de den formation som helt bara stänger ned motståndarna genom sitt arbete. Den blir ett perfekt kitt mellan all individuell kvalitet och briljans i Lövens lagbygge i vinter.

Matchens utropstecken:

William Eriksson kommer ju att få slåss för sin speltid i vinter, men han visade i den här matchen allafall att han kan vara på spelhumör. Wille tog för sig, hade flera fina aktioner, bland annat snurrfinten före hans 3-1-mål och visade upp den sida vi sett så många gånger, men som lika ofta försvinner bort. Den här matchen stärkte han sina aktier allafall.

Matchens jaha!

Adam Plant alltså. Är han på den här nivån nu. Det är en helt annat back än förra säsongen. Han känns som årets Cooper. Har varit bästa back i alla matcher för Björklöven och har en grym fart, men ändå kontroll och gör inga misstag. Det är bara att konstatera. Jaha! Han är så här bra alltså. Kenttä ser det vi andra inte riktigt ser.

Matchens frågetecken:

Isak Mantler släppte in ett väldigt lätt 1-0-mål och där blev man lite rädd att han är den typ av målvakt som släpper enkla mål ibland. Sedan spelade Mantler upp sig, räddade 38 puckar, visserligen många albiskott, men tillslut var det en gedigen insats. Frågetecknet är dock. Var det första målet ringrost eller kommer han att släppa enkla mål ibland? Jag är inte säker på om Löven har en klockren andramålvakt som imponerade i debuten, men det kan vara så.

Matchens bromsspår:

Daniel Norbe har ju varit Lövens bromsspår tidigare, men idag tyckte jag att han såg ut att orka lite bättre och stod för sin bästa match så långt. Lövens bromsspår var alltså inte dagens bromsspår där. Kalle Johanssons felpass i första där han blev räddad av Oscar Steen på mållinjen. Det var nog dagens bromsspår.

Matchens positiva detalj:

Björklövens powerplay var lagets sorgebarn trots att laget slog alla tiders rekord förra säsongen i allsvenskan. Nu har laget knappt tränat PP än och vi fick se ett embryo till vad kan bli riktigt, riktigt bra i vinter. Vilket klassmål 4-1-målet var. Klapp, klapp, klapp, mål Grundström. Klass heter det.

Matchens negativa detalj:

Starten och slarvet. Jösses vad Björklöven gav bort lägen och puckar under inledningen av matchen. Så får det inte se ut.

Matchens jag måste också nämna:

Olle Liss hade ingen jättematch idag. Hans stenhårda skott satt en bit utanför, tempot var inte alltid där, men han gör en poäng ändå tillslut. Snacka om att han ALLTID gör poäng den gode Liss

Matchens jag måste bara också nämna två:

Det var kul att se Alex Hutchings tillbaka. Jag tycker att Ottosson växte av att spela mellan Crandall och Hutchings och Hutch skapade oväntat mycket med tanke på att han i princip kom direkt från flyget in på isen.Ottosson har tagit små steg framåt mot Skellefteå och idag mot Modo.

4 kommentarer

  1. Magnus S

    Gällande Isak så visst han släppte tidigt, men det var slarvigt generellt sätt.Tyckte annars han såg bra ut, lugn, höll puckarna, rörlig och såg ut att ha bra koll på händelserna. En bra match đebut för året tycker jag. Sedan hade det nog släppt lite nerträning och seghet i benen idag. Kan nog se fram emot en trevlig höst/vinter

  2. Per

    Häggströms skott är halvt missat. Jag tror att han försöker dra den högt vilket ställer Mantler. Lite billigt men mest bara en stökig situation. Den typen av skitmål går in på de flesta målvakter då och då. Det kändes inte som att han är på Daniel Wälitalos eller Masiellos nivå där man kastar in puckar på löpande band. Tiden lär utvisa hur bra han är men jag fick en bra känsla. Välskolad och modern målvakt. Precis det vi vill ha på tillväxt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.