Budgetöverläggningar och vilja

Moderaterna får inte igenom jobbskatteavdrag nummer 5 i riksdagen. Nu lanserar man sänkning av restaurangmomsen. Kristdemokraterna vill istället prioritera sänkt skatt för pensionärerna. Vi vet alla hur det slutar. Moderaterna kör över samarbetspartierna och Kd får nöja sig med en mindre minskning alternativt löften om framtida satsningar för att rädda ansiktet. Precis som kring bensinskatten, vårdnadsbidraget osv.

Det enda vi kan vara säkra på att regeringen fortsätter sänka skatterna. En toast skagen ska hellre bli 5 kronor billigare på krogen än 10 000 nya lärare i klassrummet. Sänkt skatt är regeringens enda verksamhetsidé och det leder ingenstans.

Politik måste handla om något mer. Det måste handla om människovärde och rejäla satsningar på infrastruktur, utbildning och forskning. Se Håkan Juholts sommartal från i söndags, Socialdemokraterna vill mer än detta skattesänkarmoras.

Etiketter:

En kommentar

  1. Alejandro Caviedes

    Bra skrivet! sänkningen av restaurangmomsen innebär ett halvt jobb per miljon kr. Använder man pengarna för att anställa lärare, så ger det 1,8 jobb per miljon kr. Och använder man pengarna på att anställa kommunalarbetare, så ger det 3 jobb per miljon kr.

    Att regeringen vill skapa jobb med sänkningen av restaurangmomsen är därför bara en förevändning. Det handlar om att sänka skatterna så mkt det går, för att kommuner och landsting ska tvingas lägga ansvaret över skola, vård och omsorg på privata företag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se