Tack!

Valrörelsen är över. Jag vill passa på att skicka ett tack till alla er som röstat på Socialdemokraterna. När ett land dras isär av orättvisor och arbetslöshet så sprider sig osäkerheten om vad som bör göras. Ni som röstat på socialdemokraterna har förstått vikten av att det enda som hjälper är att hålla ihop och att våga tro på ett gemensamt samhällsbygge.

Det har varit en lång resa för oss socialdemokrater i Umeå. Förra valrörelsen var svår och vi slet ont trots uppförsbacke. I den här valrörelsen har vi arbetat minst dubbelt så hårt. Vi har inte de ekonomiska resurserna som de borgerliga partierna men vi har något bättre. Vi är en folkrörelse och det kan inte köpas för pengar.

Vi har trott på vår politik och samtalat med mängder av människor. SSU-Umeå och socialdemokratiska högskoleföreningen har gjort ett kopiöst arbete. Jag kan inte beskriva hur stolt jag är över alla hundratals medlemmar som lagt ned sin själ i månader för detta.

Socialdemokraterna håller ställningarna väl i Umeå kommunfullmäktige. Vi håller kvar den ledande positionen i landstinget och verkar ta ytterligare ett mandat i riksdagen. Folkpartiet och Kristdemokraterna blir utan mandat och Moderaterna tappar ett. Borgerlighetens alliansprojekt har fått tummen ned av västerbottningarna.

Stort tack till er alla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se