Klarspråk om utanförskap

Segregationen sprider sig. I Sverige får man inte prata om det men det är dags att säga det alla tycker och tala klarspråk.

Trots samhällets insatser finns det människor som vägrar integrera sig med resten av oss och lever i utanförskap. Som ställer sig utanför det svenska samhällets normer och bidrar till sk problemområden där klasskillnaderna ökar. Integrering verkar inte hjälpa, kanske dags att ta ordet från munnen och prata om assimilering? Och innan någon nu säger något, det finns faktiskt något som heter eget ansvar och man kan inte bara få allt serverat från samhället.

Ni vet alla vilka jag talar om. Det är sannerligen hög tid att rikemansområdena i Djursholm och Vellinge tar sig själva i kragen och bryter sitt utanförskap.

Andreas Lundgren(s), ordf Individ- och familjenämnden

3 kommentarer

  1. Erik

    Danderyd (Djursholm), Umeå och Vellinge spelar i samma division när det gäller mottagande av flyktingar fram till augusti månad i år. Och jag noterar att Alliansen inte styrt i Umeå och rimligen borde Umeå vara bäst i Sverige, eller? En fråga Andreas: Vi behöver bygga bostäder för att inhysa flyktingarna om de ska ha en rimliga chanser att bli ”arbetsmarknadsfähiga”. Många svenska ungdomar i Sverige har i dag ingen bostad utan bor hos sina föräldrar och kompisar trots att de har arbetet och rimligen borde ha ett eget ”härd”. Vem ska få de bostäder som kommer att byggas i första hand. Är det flyktingarna eller de ungdomar som i dag söker bostad?

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Umeå har tecknat ett nytt avtal som åtar oss att ta emot den fördelning vi ska ha. Det är sant att Umeå tagit emot få flyktingar men däremot har vi haft ett mottagande av ensamkommande av hög kvalitet.

  2. Pingback: Obegripligt (m) | Andreas Lundgren(s)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se