Bro till Bölesholmarna

Umeå växer och det blir mer och mer viktigt att vi tillgängliggör gröna parkstråk för allmänheten. De som flyttar in till Umeå måste ha möjlighet till rekreation.

Gång- och cykelbron till Bölesholmarna har diskuterats i tio års tid. Den var en föreslagen åtgärd i samband med att åtgärdsprogramet för luftkvalitet skulle arbetas fram 2006-2007 men ansågs då inte som den mest prioriterade åtgärderna.. Däremot för gång- och cykeltrafik är detta en viktig reform för att knyta ihop älvslandskapet.

Det årliga budgetfullmäktige har vid två tillfällen flyttat fram investeringen enstaka år när den låg längre fram i tid för att klara utbyggnaden av bla förskolan i investeringsbudgeten. Men bron har hela tiden varit tänkt att byggas och nu har vi avsatt 46 miljoner över 2015-2016 för att den ska bli verklighet. Nästa år börjar byggandet.

För de borgerliga partierna i Umeå kommunfullmäktige blir det här ett problem då det är en av de frågor man vill använda i valrörelsen. Därför fortsätter man hävda att det inte är säkert att bron blir byggd ändå. Det är en oärlig argumentation, budgetfullmäktiges beslut gäller och det vet alla inblandade. Att hävda att budgetfullmäktige i juni 2015 skulle riva upp en pågående byggnation är något som inte ens existerar i borgerliga kommunpolitikers huvud.

En kommentar

  1. Urban Bengtson

    Finns det någon barn- och ungdomskonsekvensanalys gjord för denna gång- och cykelbro? Eller någon säkerhetsbedömning? Att bygga något över vatten, här en älv med ibland ganska starkt flöde, det är något annat än cykelvägar och gångbroar över vägar.

    Om sådana studier är gjorda, redovisa dessa för allmänheten, specialnämnder och medierna så att alla har chans att säga sin mening. 46 mkr är stora pengar som i dagens svårare Umeåekonomi kan vara bättre annanstans. Om inga studier är gjorda, gör sådana och var beredd att kunna ändra om resultaten ger anledning till det.

    Att trafikutredningar inte fullgjorts med granskning av berörda och information till allmänheten gällande trafikströmmar till och från ett Nannabad rörande barn och ungdomar enl. FN:s Barnkonvention, är exempel på hur lite politiken i Umeå ser de ungas säkerhet och trygghet. Inte en Tekniska nämnden har gett sin syn här, än!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se