(V) i Umeå och sanningen

Vänsterpartiet skriver i en insändare i dagens vk om att Funktionshinderrådet och undertecknad i frågan om mer utrymme för barnvagnar och rullstolar på bussen  gjort ett ”uppvaknande” och nu stöder Vänsterpartiet. Vilket trams. Funktionshinderrörelsen har under betydligt längre tid än Vänsterpartiet drivit den här frågan och personligen har såväl jag som min företrädare på ordförandeposten, Eva Andersson(s) alltid ansett att det här varit en viktig fråga. Men i Vänsterpartiets värld så har vi nu gjort en kovändning. Det är ren lögn.

Funktionshinderrörelsen och Umeås funktionshinderråd har varit framgångsrika i många frågor det senaste året, inte minst när det gäller frågan om utbildning för färdtjänstförare. Tyvärr när det gäller kraven på busstrafiken har vi inte nått ända fram trots intensiv dialog. Umeå kommunföretag som beslutar om kollektivtrafiken följer dock nuvarande standard, den sk Buss 2014 om tillgänglighet i bussar, men vi hade velat skärpa den mer. Detta hade varit strategiskt rätt då Umeå till skillnad från många andra kommuner arbetar med en översiktsplan som bygger på central förtätning längs kollektivtrafikstråk.

Vänsterpartiets historieförfalskning ter sig obehaglig. Att ett parti på detta sätt försöker ta ära av funktionshinderrörelsen är både omoraliskt och fullständigt förkastligt. Jag tar i skarpaste ordalag avstånd från detta agerande.

 

Andreas Lundgren(s)
Ordf Umeå funktionshindersråd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se