Shekarabi(s) tar ansvar

Tiggeriförbud i sig kan aldrig vara en lösning på fattigdom, ett förbud har aldrig ställt mat på bordet hos någon familj. Umeås socialdemokrater har också avslagit förslag om förbud i kommunfullmäktige.

Men jag ska faktiskt ta och försvara kommunminister Shekarabi(s) hur konstigt det än må låta. För efter år av tystnad från riksnivå så är det starkt att en minister tar sig an denna sociala problematik och tydligt markerar att ansvaret är nationellt. ”-Vi ska inte ha hemsnickrade lösningar i alla kommuner” sa ministern och det som inte gick igenom mediabruset var att ministern faktiskt noggrant betonade att det nu behövs stora satsningar för att bryta fattigdomen.

Shekarabis utspel kan naturligtvis tolkas som testballong eller populism men det ställer snarare (s) i en knepig situation att förklara sig, så det är ingen enkel väg regeringen satt sig i. Troligare är att vi här ser en politiker som trots alla svårigheter faktiskt försöker ta ansvar. Och jag tar hundra gånger hellre det än den minister som håller truten och duckar.

Att människor sover ute och tigger i våra gathörn är en fattigdom vi inte kan isolera oss från. De barn som idag växer upp vänjer sig vid att fattiga människor är normaltillstånd och det kommer försvaga socialpolitiska strävanden i framtiden. Därför måste vi bryta detta nu och att Shekarabi kastar bensin på brasan tvingar oss att reflektera över svår social problematik.

Andreas Lundgren(s)
Ordf, Individ- och familjenämnden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se