Bidrag i Reinfelts värld

Statsminister Fredrik Reinfelt ägnade en större del av sitt sommartal i Almedalen till att tala om skiftarbetares arbetssituation. Reinfelt sa bland annat:

"De inkomstskattesänkningar vi har gjort har betytt dubbelt så mycket som det dom får i extra ob-bidrag för det arbete dom utför."

Bidrag? Skiftarbetare har inget som helst bidrag. Vi som arbetar inom välfärdssektorn i kommuner och landsting har ett lönetillägg för att vi arbetar efter klockan 19 på kvällen till 07 på morgonen. Det är ett lönetillägg som våra fackliga organisationer förhandlat fram, samma fackliga organisationer som regeringen försökt sätta bromskloss på genom att koppla nivån i a-kassan till arbetslösheten vilket tvingat en halv miljon att stå utan ekonomisk trygghet vid arbetslöshet.

Hur står det egentligen till med kunskaperna om arbetsmarknaden i vår regering? För ett par veckor sedan hävdade arbetsmarknadsminister Hillevi Engström att rätten till heltid fanns reglerad i LAS(lagen om anställningsskydd). Så ser lagen inte ut och Engström kunde inte skilja på visstidsanställning och att arbeta deltid.

Ta nu tillfället i akt regeringen och satsa på alla som arbetar skift och sliter inom välfärdssektorn. Visa att ni gör något mer än att bara prata.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se