Maggie Jakobsson, Bjurholm

Sjuksköterskor

är en person som har det medicinska ansvaret under våra arbetspass. Superduktiga och alltid till hands då det händer något. En trygghet då vi har palliativvård i hemmet och/ eller på säbo. Utan tillgång till sköterska står vi oss ganska slätt. Eftersom vi jobbar i team, så är det en viktig kugge.

Nu ska vi vara med i ett projekt som går ut på att vi ska ringa en bemanningssköterska, med inställelsetid på en timme, om det händer något. Som anhörig till personer som bor i särskilt boende eller har hemtjänst, skulle jag tycka att det känns lite sådär! Om min mamma/pappa ramlar och skadar sig efter 17 så måste vederbörande ligga då uppåt en timme innan nån sköterska kan komma och göra en bedömning. Och vad kostar det? Vad kostar det att ringa ut sköterskan, för jag vet att vissa av dom har en månadslön som vida överstiger min. Eller är det fast pris, så hur manga gånger vi än behöver sköterska, så kostar det inget extra? Ja , jag vet inte, men kanske vet era folkvalda politiker det!
Jag tänker oxå att som anhörig så betalar ju våra boenden en slant för boende och omvårdnad osv. Då måste ju avgifterna bli reducerade på grund av att servicen försämras.  Eller?

2 kommentarer

  1. Anhörig.

    Så fruktansvärt!
    Dessutom är inte alltid boendepersonal utbildad, eller ens erfaren,och kan avgöra NÄR man bör ringa.
    Ja, hur tänker man?

    • Maggie

      Fråga politiken, de ansvariga för verksamheten, som inte själva vare sig jobbar eller behöver oss i äldreomsorgen! Deras beslut är tagna utifrån ekonomin, inte utifrån att våra gamla ska ha det bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.