En dag som toavakt

Var på café idag och hamnade precis vid dörren till ställets kundtoalett. Jag blev sittande ett ganska bra tag med en del jobb och hann på den här tiden se mycket märkliga händelser vid denna dörr.
Det var en strid ström av nödigt folk. Och vissa hade minsann inte tid att vänta på sin tur.
En dam, som såg ganska stor o stark ut slet så hårt och länge i dörrhantaget att jag var säker på att hon skulle lyckas slita bort hela dörren med bara händerna. Nu lyckades inte det, men hon gav sig inte utan gick tydligen och hämtade nån form av verktyg, vred med detta om låset och öppnade dörren, varpå hon förskräckt utbrister ’Oh! Sorry’! när det går upp för henne att det sitter nån därinne.
Nej men! En låst toalettdörr, vad kan det betyda? Välkommen in? Skulle inte tro det.
Jag satt storögt och tittade på spektaklet som var så ofantligt omöjligt att jag inte förmådde mig att säga nåt alls.
Efter en stund kommer NÄSTA människa och sliter lika obarmhärtigt i dörren, som nu är låst igen och därmed UPPTAGEN av någon annan. Den här gången är det en man som struntar helt i verktyg och går direkt på låset. Använder sina egna fingrar för att vrida upp låset utifrån och åter öppnas dörren för nån stackare som står o pinkar.
Pinkande mannen har ryggen mot dörren och märker barmhärtigt nog inte att han blir sedd därinne. ’Uppbrytaren’ blir lika förvånad som den tidigare damen och hoppar till av förvåning över att nån faktiskt är där inne och smyger igen dörren efter sig och låtsas som om det regnar.
Jag tror vid det här laget att jag är mitt uppe i Dolda kameran, för nåt sånt här kan bara hända EN gång. Men se där har jag alldeles fel. För en TREDJE person kommer efter ett tag och rycker i dörrhantaget både en och fyra gånger, med beundransvärd frenesi faktiskt, och börjar också hon pilla på låset utifrån.
’Det är UPPTAGET’. säger jag mycket tydligt och långsamt. Damen ser oförstående ut och jag provar en annan variant: ’It´s occupied’!
’OH! I´m sorry’! Säger hon så men ser väldigt förvånad ut hon också.
Jag fattar verkligen ingenting. Vart har jag kommit? Vad är det här för skämt? Är det bara jag som anser att en låst toalettdörr INTE betyder ’kom in vetja så pinkar vi i kors’. Jag är så förbluffad!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.