Målarfärg

Jo när jag nu ändå var inne på hus och måleri så kom jag att tänka på en sak. Det är faktiskt inte så himla konstigt att folks husfärg ramlar av och håller på att mögla o så. Jag vet nu varför. Åtminstone en teori.

Vi är alltid lite långsamma i starten i vår familj när det gäller det mesta, särskilt förändringar. Så vi tänkte att om vi börjar NU med att leta rätt färg till vårt hus så kanske vi kan komma igång någorlunda snabbt nästa vår.
Mathias tog därför resolut bort en plankbit från huset och åkte till närmaste färgaffär:
’Vad ska jag ha för sorts färg, frågade han honom i butiken, olja eller akrylat’?
’Självklart akrylat, för det ser man så här’, sa personen i butiken och visade med nåt lösningsmedel på plankan hur man såg det.
Jahapp tänkte Matte, det var ju bra det, men jag åker nog till ett ställe till o hör med dem.
’Olja eller akrylat’?
’Inget annat än olja min vän’, blev svaret därifrån. Och så gjorde han också en sån där liten målarfärgsexpertstest han också och förklarade varför.

Hmmmmmmm? Sa vi.

När man nu får två HELT skilda svar från två experter, är det då så himla konstigt att folk i allmänhet målar fel färg på sitt hus? Kanske bara frågar på ETT ställe, (vilket ju i rimlighetens namn borde räcka) nöjer sig med det svaret och kanske precis just därför får ett uselt resultat?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.