Vad är jag för mamma?

Om det är lördag. Som idag. Och kalasfint väder ute. Visserligen kallt, men soligt o så. Är det då försvarbart att låta ens fyraåring glo på video i pyjamas fast klockan snart är halv ett på dan?
Om det nu är vad han vill göra på SIN lediga dag? Får han det då? Eller ska man leka moralmamma och kräva påklädning före 9 och utelek fram till lunch? (som helst bör serveras före mellis).

’Jag tänker ha pyjamas hela dan idag mamma, då slipper jag ta på mig den ikväll’.
Jag tycker att det är en någorlunda sund tidsbesparingstanke för ett barn i den åldern. Det är bra att lära sig sånt tidigt.

Om ens snart nioåriga dotter och hennes kompis helst av allt vill sitta och pyssla med sina My Scene pappersbilder och producera skitfina böcker av dessa, istället för att jublande av lycka springa ut i gräset o sparka fotboll när en annan kompis ringer. Är det ok då? Eller borde man leka friskusmamma och tvinga ut också dem i solen? (De sitter för övrigt i vårt uterum, det är NÄSTAN ute)…

Om en mamma som jag helst av allt vill glo på gamla repriser av Top Model en lördag som denna soliga, vackra, krispiga. Är det ok då?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.