Rätt regn

Ha! Nu har det hänt. Faktiskt mer än en gång. Jag har nu hört att vissa väderpresentatörer ändrat uttrycket ’något regn’ (som jag hakat upp mig på så himla länge) till ’en del regn’.
Ja men det är ju fullständigt formidabelt!
DET känns alldeles rätt i mitt huvud.

Nu ska det bli intressant att se huruvida vi har en del regn inomhus efter dagens skyfall. Sist det regnade ordentligt så upptäckte vi till vår förfäran hemma att det hade regnat in!
GAHHH! Och då bor vi inte i nåt gammalt sekelskifteshus (snyft) utan i en ordentligt tegeltakad villa från mitten av åttiotalet. Hur kunde detta komma sig?

I vattenpölarna på köksgolvet såg jag framför mig uppbrutna golv, uppsliten isolering och mycket bistra besiktningsmän som tyvärr var tvugna att meddela att det här skulle bli dyrt det.
Till följd av det skulle hela familjen bli sovandes i vårt tvåmannatält på baksidan medan det torkade upp. Plötsligt skulle Trangiaköket komma till användning, kaffekokaren som man ska använda över öppen eld skulle få ett helt nytt värde. För att inte tala om multiverktyget i miniatyrform som ligger i nåt skåp.

Tjaa men det skulle väl gå det också.
Skulle vattenskadan dessutom bli extremt långvarig och svårlagad så kanske vi skulle kunna sova i uterummet sen…där vi har infravärme o allt? Skulle kunna bli riktigt mysigt fram emot jul med belysning och tomtar å sånt. Det måste ju gå!
Jag har en förmåga att skena iväg ibland.

Nu är jag ju gift med en egen Ernst så det löste sig. Allt han behövde var en söndag på utevindan så hittade han till slut problemet och löste det naturligtvis. Som bonus hittade han dessutom ett gigantiskt getingbo (som inte rymdes i en tiolitershink) och räddade resten av huset från att bli invaderat av kräk nästa sommar. Vi var dessutom tvugna att dra fram spisen pga den där läckan så där blev det ju för en gångs skull rent-också som på köpet.

Vi TROR nu då i alla fall att regnproblemet är löst.
I kväll lär vi veta säkert.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.