Sluta fuska!

Jag blev ilsken på en gång i morse. Ja men vad är det för idé att det nu ska bli obligatoriskt med intyg från skola eller dagis när barnen är sjuka och man måste vara hemma för VAB?

Från och med nästa år så ska man mellan spyor, förkylningar och febertoppar alltså också ägna tid och ork åt att få tag på nån människa på respektive ställe för att få ett intyg utskrivet på att ens unge verkligen är sjuk. Så att FK kan vara riktigt, riktigt säkra på att de inte betalar ut pengar i onödan.

Det innebär ju dessutom att belasta redan rätt så tight personal på exempelvis dagis, för de måste väl göra hembesök då?
Rimligtvis åtminstone ta tempen och bedöma allmäntillståndet hos varje unge eller?
Det är bara så sjukt med detta kontrollerande så jag blir galen! …Och en aning synisk.

Det måste ju bli dyrt också? Att ta fram en ny fullständigt obegriplig blankett vilket jag förutsätter att det blir -jag är möjligen en aning fördomsfull nu- skicka ut den till alla, plus porto och arbetstid och allt vad det nu blir extra. För det torde bli svårt att synka ihop andras underskrifter över nätet.
Nä. Jag fattar det inte.

Det kan ha att göra med att jag inte är en fuskare, har aldrig varit en fuskare och kommer aldrig att bli det heller. Då blir man ganska rasande när man dras över en kam där utgångsläget verkar vara att alla som VAB:ar egentligen bara skämtar om att ungarna är krassliga.

Egentligen är jag mest sne på fuskarna. För det är ert fel. Hur vore det att sluta vara så förbannat ego och göra en välgärning för ALLA småbarnsföräldrar istället genom att helt enkelt bara lägga av?

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.