Högsta vinsten

Det är en stor dag för Teo idag. Han har längtat ända sen i måndags. (Vilket är en eon av tid för en fyraåring). Ikväll blir Teo nämligen upphämtad av sin stora idol. Nu snackar varken Spiderman eller Alfons Åberg, de ligger långt i lä. Nu pratar vi Farfar. Den bästa av dem alla.

Att farfar ska komma hela vägen från Robertsfors och hämta upp Teo med sin BIL i Umeå och han ska få åka med honom SJÄLV hela vägen tillbaka är att jämföra med en relativt stor Triss-vinst i min värld. Bara det alltså. Resan. Och själva hämtningsfasen.

Sen att följden blir att han dessutom får vara med farmor och vara ledig, se barntv, leka vad han vill, äta god mat, sova länge i farmor o farfars säng och kanske t o m få åka till stugan är blott en bonus.

I morse blev han lite besviken då han insåg att det förvisso var onsdag och dagen D men att han skulle behöva stå ut en hel dag på ’jobbet’ (som han föredrar att kalla dagis) innan farfar skulle komma var inte riktigt med i beräkningarna. Och Wilma var mycket olycklig när hon fick höra att Teo skulle få vara ledig och utan henne få åka iväg ett par dagar till farmor o farfar:

’Men JAG då’?
’ Ja men du går ju i skolan. Och när du var mindre var det du som fick åka iväg så där. Så egentligen är det inte orättvist alls’.
’Ja men då fanns det ju ingen som såg det’!
’ Hur menar du nu’?
’ Ja men inget annat barn i den här familjen som visste om det och kunde bli avundsjuk’!

Så sant.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.