En kväll på lassa

Sjukhus är ingen hit. Alls. Även om man är där som frisk besökare så känns det som om jag blir smittad av både benbrott och blindtarmsinflammation bara jag kliver in genom dörrarna. Hasande stackars farbröder med rufsigt hår och tom blick får mig att tänka på ännu värre sjukdomar och jag vill hem mycket fort.
Nu var vi där kvällstid och det enda positiva med det är ju att det då faktiskt finns obegränsat med parkeringar som dessutom är gratis.

Jag och mamma var där ikväll för att besöka hennes sambo. Det tog säkert en halvtimma innan vi ens hittade rätt hiss! Vi måste ha sett väldigt förvirrade och sammanbitna ut till slut-det blir man när man varit ner på våning -1 och vänt ett par varv, för till slut var det en vänlig själ som förbarmade sig över oss och visade vägen.

Vare sig min mor eller jag själv var särskilt pigga ens när vi kom till sjukhuset och i det läget blir vi båda ganska snurriga och ser omgivningen en aning suddigt. Särskilt när det är långa tomma kulvertar omkring en och man bara väntar på att konstiga typer ska hoppa på en bakifrån. Det blev inte bättre av att mamma berättade att hon med sambo en gång tidigare blivit förföljda där en gång! På riktigt.
’Ja det var PRECIS som i en skräckfilm’ sa mamma. De hade till slut flytt in i en hiss och på så sätt kommit undan. (Vad förtäljer inte historien, men: hua)!

’Har du hört talas om pater noster-hissarna’ fortsatte mamma konspiratoriskt när vi äntligen hittat rätt bokstav på korridoren vi skulle åka i.
’Eh? näää’. (Nu har hon hittat på nåt ord tänkte jag, ungefär som den gången hon fick Tv-programmet ’Aspegren mitt i maten’ att heta Aspis mitt i grenen, eller när rödvinsflaskan blev flaskvinsrödan. Nu är hon övertrött).

’Jo förstår du, det är de där hissarna helt utan dörrar som man får HOPPA in i – i FARTEN! Det du. Det är ju inte klokt! fortsatte hon. Och vet du vart de har placerat just dessa hissar?
’Näää’?
’På NEUROLOGEN! Visst är det SJUKT’?!

Jag kan inte annat än hålla med. Det låter ju helt befängt. Men det är mycket som är sjukt på lassa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.