Tankar om säkerheten

När jag igår stod vid säkerhetskontrollen på Arlanda började tankarna flyga.
A berättade om sin svägerska som köpt en mycket dyr ögonkräm som hon hade haft i handbagaget och varit tvungen att göra sig av med. Dvs. överlämna till personalen i kontrollen.
Bara tanken på det sved i mitt snåla, materialistiska hjärta. Tack o lov att det inte var jag!

Tidigare har jag bevittnat Överrocksmännen som fått dumpa dyra Whiskeyn och fina vinet på samma sätt. Och då spelar det ingen roll att de säger "Men vet du inte vem jag äääär"?!
Med myndiga rösten. Inför säkerhetsfolket är vi alla lika.

Vad gör de med dessa saker sen?

Har de, som i min fantasi, gigantiska get togethers emellanåt? Med massor av denna överblivna alkohol t ex. Eller vimlar det av överraskade fruar hemma hos dem som får en exklusiv liten tub med ögonkräm emellanåt? Har de interna auktioner? Eller är flera av dem säljare av alkohol på Internet för lite extra cash?

Självklart förstår jag att det absolut inte förekommer på riktigt. Jag ser liksom bara möjligheterna?

Hörde att det i USA beslagtas tio miljoner tändare per dag (!) på flyplatserna. Vilket har visat sig bli en väldigt dyr hantering eftersom de innehåller gas och kräver mycket försiktig, dyr och speciell bortforsling? Hur man än gör blir det fel på nåt sätt.

Sen undrar jag vad som händer med vätskorna, gelén och sprayen när man stoppar dem i den lilla genomskinliga plastpåsen?

Blir de helt ofarliga där?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.