Spindlar och presenter

Har städat idag. Otroligt att det är vad halva lördan ska gå åt till på den värdefulla helgen…
Men jag läste nånstans att det är att jämföra med ett träningspass, så man får väl se det positivt i alla fall. Två flugor i en smäll liksom.

Nu ska vi snart dra iväg på kalas och jag kom för en stund sen därför ut från duschen och gick in i sovrummet för att klä mig. Vad skådar då mitt norra om inte en spindel som kilar över golvet!

Jag har en extrem svår spindelfobi som yttrar sig i att mina tår rullar ihop sig under fötterna inom loppet av en tusendels sekund. Jag fryser till is i vilken rörelse jag än befinner mig i, och så vrålet. ’OOOOAAAAAA! Tadentadentaden’! Hoppar till det gärna lite stilfullt på stället också. (Vrålandet släpper en aning på förlamningen i mitt fall). Och döda den vågar jag inte göra. Då vet jag med säkerhet att den kommer att anfalla. I ansiktet. Alternativt trassla in sig i mitt hår eller bygga bo i örat och föda en miljon spindelungar i min hjärna.

Att just den här valde att spatsera i just vårt sovrum gjorde mig lite extra förödmjukad faktiskt. För ungefär det värsta jag kan tänka mig är att ha en spindel i sängen. Och sen vet jag nämligen att spindlar färdas alltid i par! Vilket innebär att hans kompis alldeles snart torde dyka upp.

Mathias tog den här med papper i alla fall och la den i toan. UTAN ATT SPOLA!
Det måste man! Så jag tog det som min uppgift. Då är den ju dessutom instängd och har svårt att hoppa upp i ansiktet på mig. Eventuellt var den ju redan död också så risken kändes minimal. Jag spolade. Varpå Matte suckade och sa
’jahapp. 18 liter vatten. Var han värd det’?
Så klart. Man kan inte döda en spindel för många gånger.

Fast nu var det egentligen inte det jag skulle berätta. Men jag ser den lilla episoden här ovan som en del av min egen terapi för att komma närmare rädslan så där. Eller nåt. Det ska ju vara bra att prata om sånt som tynger en…

Det jag egentligen hade tänkt säga var att vi som sagt ska på 30 årskalas och det ska bli jättekul.
OCH! Jag har redan köpt en present – som dessutom är inslagen och har ett fint kort till!
AH jag är så nöjd. Ibland överträffar jag mig själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.