Hemma

Då var det som vanligt igen. Har hälsat på släkten i Edsbyn och haft en trevlig mat-och fika helg…
Man gör nämligen inte annat där. En helt vanlig dag består oftast av frukost, förmiddagsfika, lunchfika, eftermiddagsfika, slät kopp kaffe med liten kaka, middag på det och så kvällsfika.

Garanterat en två-tre kilo plus efter detta med andra ord. Men det var mysigt. Farmor och jag löste korsord. Hon är grym på det. Och jag hjälpte till där jag kunde. Med ord som ta, se, so, la, da och lo.

Mellan maträtterna så käkade vi torkat älgkött hos mina kusiner och gjorde fynd på secondhand butiker. Jo, jo en ullkappa för åttifem spänn är inte illa. Den är supersnygg dessutom.
På lördagen överraskade vi oss själva med en gigantisk hämtpizza som kontrast till alla hemlagade och fantastiskt goda köttbullar vi dittills ätit.
Som sagt, mycket går ut på mat i Hälsingland. Redan när jag var liten insåg jag detta och myntade tidigt uttrycket att jag är ’tvungen hem och grovbanta’ efter besöken där. Gäller även nu.
Men det ska va gött å leva vetja.

IKEA kom inte undan mig denna gång heller. Man passerar ju lämpligt Sundsvall på både dit och hem-väg så vi var in både i torsdags och igår. Blev en hel del fina ’pyntsaker’. När jag kom ut från kassan skickade Matte ett SMS om att han varit tvungen att köpa nya vinterdäck precis, ’så håll igen på IKEA’ skrev han.
Tur att det då redan var för sent för det…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.