Ur led är tiden

Jag förstår inte riktigt det här med klockomställningen. Vad är det för mening med den? Vem var det som kom på att vi skulle flytta en timme fram och tillbaka ett visst datum? Och när kom den personen på det? Har vi folkomröstat om detta? Samhället måste ju ha fungerat väldigt bra även innan det här påfundet? Tänkte man att ’nä men vet ni vad det vore ju jättebra nu när det blir höst att få sova en timme längre och få en ljusare morgon men en ack så mycket mörkare eftermiddag’.

Jag minns när barnen var riktigt små, när man äntligen lyckats få till en rutin i deras mat- o sovklockor lagom till den här omställningen… Det var jättejobbigt när det blev vintertid för då vaknade de inte sju längre utan redan klockan sex… osv.

Nu har jag visserligen inte det problemet längre och det är visst ganska förnöjsamt just det här första dygnet som ju på nåt vis blir längre. Men jag fattar det bara inte. Och allt jag inte förstår gör mig lite irriterad särskilt när det inte verkar finnas nån bra anledning heller. Och dessutom kommer att innebära att man blir av med den här timmen igen i mars.

Farmor sa samma sak och hon la dessutom till att ’sånna dumheter höll vi inte på med förr inte, men det var väl nåt som kom på sextitalet när så mycket annan strunt kom’.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.