Hot och mutor som går igen

Mm. Ok. Nu har jag gjort det två gånger ikväll.
Hävt ur mig två typiska mamma-till-barn-hot, identiska med de jag själv fick höra när jag var liten. Och förmodligen också mina föräldrar när de var små…

Det första kommer när Teo sitter vid middagsbordet och säger att den stekta korven och potatisen faktiskt är det absolut äckligaste han har ätit i hela sitt liv.
Mamman: ’Du måste tänka på barnen som får gå hungriga Teo, tänk de som inte får nån mat alls att äta, det finns faktiskt sånna barn’.

Öhhh. Jag brydde mig inte speciellt om Biafrabarnen när jag var liten heller. Visste inte ens vilka de var, mer än att det var synd om dem och hade uppsvällda magar. Man har inte begrepp om sånt när man är fyra.
Var maten äcklig så var den.

(Mutar honom att åtminstone äta upp potatisen och rödbetorna så får han en After Eight sen)…

Det går nån timma och så ser jag honom sitta och blinka konstigt framför Bolibompa-efter att han har sett Superhjältarna på DVD dessutom.

Mamman: ’Men har du ont i ögonen Teo?! Vet du att jag tror att du ser för mycket på TV. Dina ögon håller på att bli fyrkantiga’.

OK. Det finns inga fyrkantiga ögon det vet alla. Det är bara ett hemskt, hemskt hot som föräldrar i alla TV-tider använt mot sina skräckslagna barn och nu även jag!

Jag borde skämmas. Särskilt som jag överträtt två andra ’lovar mig själv att aldrig göra när jag själv får barn-grejer samtidigt. Nämligen att muta mitt barn med sötsaker för att äta upp maten. OCH använt DVD som barnvakt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.