Beroende

Ibland undrar jag ju. Varför blir jag så in i döden sugen på choklad och godis efter jag har ätit mat? Jag är hur mätt som helst, men det hjälper liksom inte. Finns det nåt i godislådan så blir den direkt efter maten attackerad av en närapå fanatisk människa, som råkar vara jag.

Jag saknar antagligen nån form av mineral, vitamin eller spårämne i kroppen… eller hur brukar det heta?

För rent sockerberoende kan det ju inte vara.

Nämnda godislåda finns i köket och hela familjen hör när man öppnar den dessutom. Oavsett var i huset de befinner sig. Det är lite jobbigt. Särskilt när nån av ungarna (som då sitter vid TV:n i ett helt annat rum men ändå hör ljudet av Lådan) ropar ’Mamma! Vad äter du på’? För då måste man ljuga, för det är ju trots allt tisdag eller torsdag eller nån annan mittiveckandag, och inte alls lördag.

Så då måste jag naturligtvis säga att det är tuggummi eller möjligen majskorn, eftersom de burkarna samsas i samma låda. Det sista går de aldrig på eftersom jag aldrig har eller kommer att börja käka majs, men tuggummi funkar för det mesta.

Sen får man ju stå till svars då på fredag/lördagkvällen, när de under nästan ceremoniella former högtidligen får lov att själva öppna Lådan, och i samma veva upprörda undrar var DERAS godis tagit vägen…

Men det är en helt annan historia.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.