NU börjar helgen

Det var länge sen det var så himla skönt att komma hem. Efter flera timmar i stekos, korvkok, kaffebryggning och disktrastork. Det har varit DM i handboll och Wilma var med med sitt lag, som Matte tränar. Det blev lite jobb tillsammans med de andra i köket. Egentligen bara trevligt, men det kommer liksom efter att det är ganska ansträngande ändå.

Efter det for jag tillbaka till Sveafestivalen där vi stod med jobbet igår, för att plocka ihop grejerna vi haft i montern. Tack för att du hjälpte till och bar Erica, jättesnällt. Det är faktiskt inte självklart för alla. Sen var det att hämta tjejerna på Gammliahallen och sen handla. Sen kom vi då hem till ett hus i kaos eftersom vi lämnade frukostbordet hals över huvud i förmiddags för att bistå med grejer på handbollen.

Jag har haft min assistent med mig hela dagen och det har varit tur det. Teo heter han och han har varit en klippa hela långa dagen. Och redan som femåring kan han ’spelets regler’. För vad var det första han sa när jag frågade om han kunde hjälpa till idag? Jo:
’Njaaa… vad får jag för belöning då’?
Han fick välja belöning och det blev en glass. Överkomligt. Och sen var jag en rätt stolt moder när jag tackade honom så mycket för hans hjälp och han helt självklart säger ’Men tack själv!’
Nånstans har man ju lyckats ändå.

Och nu! Nu är allt gjort, allt är bortplockat och jag vet till och med vad vi ska äta om en stund. Efter middagen kommer J med familj för att spela kort kvällen lång. Eventuellt dricka ett glas vin eller två också. Det hör som till.

AH! Helgefrid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.