Ett ställe för Gordon

Har varit på en jättemysig semestertripp med vår och J:s familjer. Målet var Ö-vik och Star Wars-utställningen. På vägen ner stannade vi till på ett havsbad -eftersom vi naturligtvis valde sommarens varmaste dag att resa på.

Vi kom fram lagom till lunch. Vi beställde mat.

Vi väntade på mat. Sen väntade vi lite till.

J fördrev lite av tiden med att hämta servetter och hör från köket:
’PARISAREN! Var är PARISAREN? Har nån SETT PARISAREN’?!

Matte hade beställt PARISAREN. Kändes lite knepigt med synen man fick av en hel hop människor som jagar en korvbit på golvet i köket…

Till slut fick vi vår mat. Nästan. Det saknades en portion barnpannkaka. Men den skulle komma. Den kom inte.

Efter en tag kom servitören o frågade om allt var bra. Nej det saknas en pannkaka här som sagt. ’Ja nåt fel har det blivit… pannkakorna verkar vara slut’. ’Jaha men ni kanske har ägg, mjölk och mjöl i ert kök så ni kan vispa ihop en smet då’? Sa jag.

Mannen såg precis ut som om han aldrig hade hört den kombinationen av ingredienser förut. ’Ahhhhh! Det är alltså DET som blir pannkaka’. Ungefär.

Vi väntade lite till. Tilläggas bör att det på inget sätt var fullt i lokalen. Det var vi och ett par fikande familjer till.

Sen kommer mannen till vårt bord igen, glad i hågen denna gång, och säger att de nu minsann håller på att steka MASSVIS med pannkakor i köket och att ALLA barnen vid vårt bord skulle få äta så mycket pannkaka de ville-eftersom det strulat lite grann…

Så bra då. Och alla såg vi pannkakashögarna i köket. Jag kunde riktigt frammana stekoset och de tunna, smörspröda pankisarna som lades på hög…

Fem minuter senare kommer en ung tjej till vårt bord som säger att pannkakorna är slut. Förlåt så mycket.

Vad hände där emellan undrar man då. Rullade alla utlovade pannkakorna iväg tillsammans med parisarna eller?

Hmmmmm. Det blev alltså inga fler pannkakor, det blev att beställa nåt annat. Men sen fick vi alla gratis kaffe och godbit och alla barnen fick välja en glass var som kompensation. Så ok då.

Men vi kände unisont att summa sumarum så var det här stället något för Gordon Ramsey att sätta tänderna i.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.