Hallååå regeringen!

Just nu funderar jag allvarligt (fast ändå inte) på vilket land jag kan emigrera till. Det ska gärna vara varmt. Sådär lagom utan att man får solsting.

Och sen… Ja. Gärna varmt. Då. Som sagt.

Men det ska också vara ett land som har lägre arbetsgivaravgifter för nyföretagare som redan innan lever på lånade pengar. För dem som inte får något så kallat Starta eget-bidrag för att de råkar bo för nära eller rent av i, gudförbjude, en tätort och dessutom inte råkar ha varit arbetslösa innan starten av företaget.

Jag skulle föredra ett land som erbjuder lägre skatter för pyttesmå, purfärska små embryon till företag som… jaa, vi kan säga ungefär i storleken och sitsen som Gertrud & Gertrud befinner sig i just nu.

Ungefär så. Skulle man kunna säga.

Åtminstone (vilket i min hjärna borde vara självklart) borde man inte behöva betala skatt på skatt på skatt som detta landet Sverige tycker är rimligt.

Ett land som väl är pro nyföretagande ändå?
Regeringen?
Eller?

Just nu säger jag bara fy faaan va dyrt det är att driva företag i Sverige!

Jamenflyttadå gnällspik! Säger du. Tjaaa kanske vi gör det. En vacker dag. När vår verksamhet går sådär superbra som den kommer att göra TROTS eländes avgifter o skit. Då kanske vi flyttar hela vårt bolag. Och alla våra anställda. Och all vår tillverkning. Bara för att det råkar vara billigare att driva någon annanstans.

2 kommentarer

  1. I avvecklingstagen

    Hur skulle det se ut, om vi sänkte avgifterna? Då skulle Sahlin och kompani gå i taket! Och vi vill ju inte ha fläckar och märken i taket.

    Jo, du har nog rätt det skulle behövas ett par års befrielse från arbetsgivaravgifter när man startar. Det knepiga är kanske hur man undviker missbruk….

    Snacka med en politiker på riksplanet.

  2. Malin

    Får nog göra det. Ibland funderar jag på att BLI politiker. Men det skulle väl knappast hjälpa det heller. Får fundera vidare på att ringa Maud…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.