Sverigeskillnader

Näääe fyyy va risigt det är. Har hostat och kraxat i en vecka nu. Typ. Det är så irriterande jobbigt! (Men alla ska veta att jag en miljon gånger hellre är förkyld som nu än drabbas av det ’onämnbara’). Sitter och häller i mig vitaminer och hostmedicin mellan snytningarna. Fräscht så det förslår.

Har i alla fall varit i Arvidsjaur ett par dagar. Med det fantastiska Framgångståget. Det var som vanligt ett jättebra program och föreläsare som alla var trevliga att lyssna på.
Men det var spännande att ta sig dit.

Det skulle nämligen ske i söndagskväll. Med det ’fantastiska’ vädret som rådde då. Det började med att bussen blev en timme försenad från Umeå. Så vi missade så klart ordinarie busstur från Skellefteå, vidare dit vi skulle.

Men som den stolte busschauffören på Umeå busstation sa i samband med förseningen: ’Har man löst BUSSbiljett-då tar man sig dit man ska. Oavsett!’

Så. Väl framme i Skellefteå kom vår extrainsatta buss. Ur den hoppar en liten man som med förvåning tittar på alla oss som väntar. (Förvånande många som skulle till Arvidsjaur och Arjeplog en söndagkväll).
En tjej frågar lite försynt om det här är bussen till Arjeplog.
’Njaa den ska väl åté hålle’. Svarar mannen.

Jaha. Den går åt det hållet, men kommer man FRAM? Tjejen tittar på mig och viskar ’Stannar den så man hinner hoppa av tror du?’
’Ja på nå vis så ordnar de´sig’ ropar mannen.
Och sen som nån slags förklaring på det han precis sagt så avslutar han med:
’Jag kom´ju precis från Jukkasvärvi ja´’.

Sen dök det i alla fall upp en chaufför. Den stackarn fick stanna varannan mil och skrapa den gigantiska bussframrutan som totalt isade igen konstant. Det gjorde han då med en helt vanlig PYTTEliten bilskrapa. Bussframrutorna är ju rätt höga så… ja du fattar.

Det var rätt otrevligt efter vägen om jag ska sammanfatta det så. Och det hade ju verkligen inte snöat och blåst lite dagarna innan heller. Det är DÄRFÖR jag blir helt vansinnig när man då, ett par dagar efter VÅRT snöoväder, som vid det laget alltså hållit i sig i ca fem dagar, plötsligt får höra på radion att NU har ovädret kommit till Sverige!
Dvs Skåne.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.