Vad gör jag för fel?

Jag har målat idag. Och det syns. Inte bara på husfasaden som är föremål för färgen utan också på mig. På marken. På blommorna. På kläderna. På penseln. Och när jag säger penseln så menar jag inte håren utan själva penseln, den del man håller i.

Jag börjde fint med att tänka att jag skulle göra detta utan kladd.
För en gångs skull.
Och började därför måla utan handskar.
I halvtid, efter ungefär tre timmar, insåg jag att mina svagheter fortfarande sitter i och efter grundlig skrubbning under rinnande vatten satte jag så på mig handskar. Efter det har jag fått byta handskar fyra gånger och enda anledningen till det är att penseln fastnat i händerna på grund av all färg som liksom rinner mellan fingrarna när jag målar. Vilket gör sysselsättningen ganska omöjlig. Åtminstone svårare.

Nåt fel gör jag ju, inser det. Men hur jag än försöker så går det inte att göra det sådär snyggt liksom… Kan inte käka nånting heller utan att spilla och efterlämna mig en stor hög med smulor och gegga. Detta bekymrar mig en aning.

Men trots detta så är det ju rätt kul att se hur fint det blir med ny färg. Nu ska jag ta av mig målarkläderna och målarfrisyren och strecha en halvtimme eller hur länge det nu kan tänkas ta att sträcka ut de stackars hopdragna muskler jag inte visste att jag hade innan jag fick målarhinken i handen.

En kommentar

  1. Berith

    Jag har också målat i dag. Fönster i sommarparadiset behövde piffas upp, så jag satte all färg där och inte ett penseldrag på mig själv eller mina kläder. För att undvika att färgen droppar och rinner hit och dit, så ska man ta ytterst lite färg på penseln. Doppa inte hela penseln i målarburken – bara dutta på lite lagom. ”Dutta – Måla” i stället för ”Dränk – Stänk”!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.