Ofoglig och oanpassad

Beställde idag mina nya glasögon. "Min" butik har ett erbjudande nu, där bågarna inte kostar mer än 1 krona. Riktigt bra deal, särskilt med tanke på att de bågar jag valde hade kostat 2199 kr. Redan där tyckte jag att jag gjorde en bra affär alltså. Sen har "min" butik en så kallad miniprislista också vilket skulle kunna innebära att ett par kompletta glasögon skulle kunna gå lös för inte mer än 499 kronor.

MEN.

Som vanligt så var det ju ett litet, litet men med även i en här bilden. För när jag bad om en prislapp för glasögonen jag skulle köpa så säger hon 2500 kronor. Vilket i sig är jättebilligt, mindre än hälften av vad jag betalade för mina gamla, när det begav sig. Men ändå mycket mer än jag tänkt mig. Och definitivt mer än prisindikationen på väggen i butiken sa.

Oftast är jag en foglig och anpassad människa som liksom bara finner mig i saker och ting och så även priser. "Man får ju liksom betala det de säger att det kostar". Typ. Och till saken hör att personalen i samma butik precis limmat ihop mina trasiga brillor också, helt gratis och det var ju så snällt…

MEN.

Just idag valde jag att gå emot mig själv och faktiskt protestera lite grann. Så jag frågade varför inte minipriset gällde mig.
"Nä. Inte för just dessa bågar".

Nähä. Så klart. Men om jag INTE tar alla de där extra grejerna som jag inte begärt utan bara ett par glas som justerar mitt lilla, lilla synfel-vad kostar det då då?
Och se där. Efter lite datorpickande och mummel så hamnade vi så på 1201 kronor som det bidde det till slut. Mycket mer i min prisklass.

Jag kommer att bli en mycket mer ofoglig och oanpassad människa efter detta. Antagligen nöjdare också.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.