Sommaräventyr

Vi hade en sommarfest förra veckan. Hos mamma och hennes Kenth. Jag och min familj, brorsan med sambo och Kenths två barn med familjer. Så vi var ett litet gäng som skulle leka ute, äta ute och ha det soligt och fint.

Men vi bedrog oss såklart. Det började åska, blixtra, regna och dessutom hagla isbollar denna dag i juli. Så nä vädret var inte på vår sida. Men vi hade trevligt ändå.

Vi hann precis leka klart innan ovädret kom och sen åt vi mat i lusthuset på gården. Medan blixtrarna ven ovanför "garnityrkulan" högt däruppe på taket… Och sen gick strömmen. Och bor man på landet så hör det tydligen till vanligheterna att man har egen brunn, så också kära mor med sambo. Den brunnen går på el. Så jajamän. Utan vatten blev vi också. Kanske tog vattnet slut extra fort eftersom en person från stan (läs: jag), inte fattade det först och stod och sköljde disk för glatta livet under rinnande vatten…

Vi var sex personer som skulle sova över. Hur skulle nu det gå? Utan möjlighet att spola på toan eller tvätta händer eller borsta tänder. Kenth, brorsan, Matte, Wilma och Teo tog saken i egna händer när elbolaget fortfarande efter ett antal timmar inte lyckats fixa ström. Och vid tiosnåret på kvällen drog de så ner till älven i storstövlarna, utrustade med dunkar för att fylla på vatten. Vägen ner till älven kantas av en kohage full av fritt strövande kossor. (Sa jag att de bor på landet?)… Kenth fick stå och bröla och vifta med armar och kropp så att inte de nyfikna korna skulle käka upp barnen. Eller ja, i alla fall inte komma alltför nära medan dunkarna fylldes.

Sen grillade vi nattkorv och tände stearinljus i lusthuset där vi satt halva natten. Och det var sådär riktigt pysmysigt. På morgonsidan vaknade brorsan av en spotlight som lyste honom rätt i ögonen. Ordningen var återställd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.