Jagad av poliser

Drömde i natt om en brinnande båt.
Jag och min familj stod på en strandkant och såg hur den brann. Det var lite som att titta på en majbrasa-samma känsla liksom. Inte direkt otäckt. Bit för bit sjönk båten, ganska snabbt och sen slets det loss en stor bit som for iväg över vattnet som en projektil. Assnabbt. Alldeles, alldeles förbi oss och vi drog efter andan allihop för det var plötsligt SÅ nära att vi blev överkörda.

Jag brukar aldrig komma ihåg mina drömmar. Men den här sekvensen är fastetsad i huvet. Och VAD betyder det? Vad är det som bearbetas i kroppen/huvet/det undermedvetna när man drömmer så? 

Jag har drömt andra saker som är mycket konstigare i och för sig. Som att jag gått omkring med nyfödda bebisar i plastkassar…
Inget konstigt med det alls i drömmen. Jag är glad och de är glada och välmående, påklädda och vid god vigör. Och människor jag möter i drömmen tycker att detär fullt normalt…

Kassar, alltså… !

När jag var liten drömde jag i flera års tid en enda dröm. Kanske från det att jag var 3 till att  jag var 8-9 år eller nåt. Jag minns den som igår! Jag och min mamma springer omkring i en animerad värld där vi är jagade av Pippi Långstrump-poliserna Kling och Klang. Onda är de och de vill hugga av oss händerna. Vi sliter som tusan med att gömma oss bakom låssasbuskar och springer som tokar, fullständigt livrädda.
 
Ja jisses. Drömtydning? nån?

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

  1. åsa

    Stort vatten = det stora, djupa, okända. Men samtidigt en materia du inte kan leva utan. I just denna dröm även det som finns runt omkring dig, för det är du som är båten. KOmmunikationsmedel som båtar, bilar, bussar och liknande betyder du och ditt sätt att kommunicera. Båt= frihet, du behöver inte följa något spår eller någon väg, du kan åka dit du vill. Massor av energi, det BRINNER ju i dig/båten. Vattnet; det stora, djupa och okända, allt som finns runt omkring dig(båten), vattnet håller på att kväva elden, alltså den energi som finns i dig (båten). Men en liten liten flaga klarar sig.

  2. åsa

    Barnet i plastkassen= du har alltid nära till ”barnet inom dig”, du bär det alltid med dig. Och du känner att folk gillar dig ändå (eller kanske just därför).

  3. åsa

    Pippidrömmen var svårast. Jag kände inte dig när du var liten. Kanske betyder den att du var annorlunda på något sätt, inte direkt som Pippi men ändå inte riktigt som andra. Men, din mamma var med dig, du kände hennes stöd, i alla lägen – även de gånger när du blev ”jagad av kling och klang”
    Kling och klang, förresten – har det något med musik att göra? Du kanske satt och sjöng för dig själv, eller nynnade, under lektionerna i skolan? Och så sa fröken att ”Malin ska vara tyst”. Eller? Well, svårt. De andra två drömmarna var enklare.

  4. Malin Lindberg

    Svar till åsa (2010-08-28 21:56)
    Tack Åsa! Va kul att du tog dig tid å svarade! Dina tydningar var inte så tokiga tycker jag! Kan känna igen mig i en del. Jag sjöng JÄMT när jag var liten föresten 😉 Ingen -mer än lillebror då-sa åt mig att vara tyst dock. Men du har en poäng även där. Stort tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.