Några timmar Amish

Mitt specialarbete på gymnasiet gjorde jag i engelska. Om Amish folket.
Jag var helt faschinerad av deras enkla livsstil och hur de klarade sig med …ja men i min värld: ingenting.
Lite romantiskt tyckte jag nog det var också, och ganska mycket tilltalande.

Det arbetet skrevs på en elektrisk skrivmaskin (snäppet efter den Halda som jag fick av farfar i början av 80 talet)… Den i jämförelse oerhört moderna skrivmaskin, var jag fullt övertygad om att jag skulle klara mig med resten av livet! Då hade jag ändå redan bestämt att jag skulle bli författare…

Ja men herreguuud det var ju inbyggt tipex i maskinen för tusan!
Vad skulle jag nånsin behöva en sån där futuristisk och något skrämmande dator till? Ever? 

Det här var ju då så klart väldigt tidigt 90 tal bör tilläggas, internet var helt okännt och researchen till mitt arbete skedde för övrigt på biblioteket. 
Genom RIKTIGA böcker. 

Det har ju sedan dess hänt en hel del. I dag känns det inte som att jag skulle klara en enda dag utan datorn! Utan internet! vilket är som att vara helt utanför Världen!

Så igår blev jag utan dator här på jobbet. Den skulle uppdateras och jag lämnade således in den till de eminenta människorna på IT avdelningen. Det skulle ta ca 2 timmar. Vad gör man då under de timmarna? Det slog liksom slint i skallen och under första halvtimmen flyttade jag mest papper från A till B kändes det som.
 
Sen började jag tänka på min gamla el-skrivmaskin, novellerna som skrivits på den gröna Haldan och alla gamla skrivböcker som det skrevs med penna i när det begav sig. Och det slog mig att penna och papper ju FAKTISKT funkar ännu.

Det var riktigt behagligt att anteckna! För hand! Och jag fick en hel del gjort dessa timmar. Utan dator. Och jag fick dessutom känna mig lite, lite, lite som en äkta Amish. 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.