Det bådar gott

Trots förkylningar så åkte jag och Wilma i alla fall på föräldra- och barnmöte i hennes nya klass igår kväll. Det verkar vara en mysig klass och trevliga föräldrar så det blir nog bra det här. Enligt elevenkäter så är Ersängsskolan en skola där man bland mycket annat positivt känner sig trygg, får den hjälp man behöver och där man blir sedd som elev.

Bådar gott tycker jag. Och jag gillar också att man öppet gör klart att man på skolan faktiskt vill att eleverna ska prestera bra och gå ut nian med fina resultat och att det faktiskt gäller att jobba hårt.
Det är viktigt hur man än vrider på det. Tycker jag.

Skolan ska dessutom satsa lite extra på media fram över, vilket ju också är bra och kanske gör att man som förälder får ännu mer inblick i vad ens lilla unge gör på dagarna i form av inspelningar och bildspel till exempel, som eleverna själva får vara med och ta fram.

Tjaaa jag tycker detta verkar bra för framtiden… 

Apropå media och ny teknink så diskuterades det även lite kring mobiltelefonernas vara eller icke vara i klassrummet, under lektionstid. Ny teknik i alla ära men jag är i alla fall glad att skolan har regler mot det.

Mötet var givande och faktiskt riktigt trevligt även om Wilma och även jag-ska erkännas- nästan hoppade på stället innan mötet var avslutat. Herreguuuu vi missade ju nästan hela Idol!

…Jag vill mena att jag har mina prioriteringar alldeles rätt placerade… 😉

 

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.